Syd av Katarina Ekstedt & Anna Winberg Sääf

Syd av Katarina Ekstedt & Anna Winberg Sääf är utgiven av Bookmark Förlag. Boken är den andra delen i serien om kocken Alex. Alex och Sofi har startat upp en bistro på Öland. De arbetar hårt och anstränger sig för att använda lokala råvaror och komponera nytänkande rätter. Alex arbetade tidigare som kockassistent på stjärnkrogen Nord i Åre. Restaurangägaren Alice Duwal stod bakom den mardröm Alex och Sofi fick uppleva där och de är rädda att hon ska rasera deras liv på Öland också. Syd är en thriller som hela tiden får mig att ytandas och känna ett pirrande obehag i hela kroppen när jag läser. Tack för boken Katarina, Anna och Bookmark Förlag!

Alex och Sofi har startat upp en bistro på Öland. De har hittat en fantastisk plats och de får även hjälp av Alex mentor Cina. Tillsammans arbetar de hårt och de anstränger sig för att använda lokala råvaror och komponera nytänkande rätter. Alex är ung och lovande som kock och snart får restaurangen mycket uppmärksamhet för maten och läget. Tidigare arbetade Alex som kockassistent på stjärnkrogen Nord i Åre. Restaurangägaren Alice Duwal stod bakom den mardröm Alex och Sofi fick uppleva där och de är rädda att hon ska rasera deras liv på Öland också.

Syd är den andra delen i serien om kocken Alex. Den första boken heter Nord. Syd är en thriller som hela tiden får mig att ytandas och känna ett pirrande obehag i hela kroppen när jag läser. Handlingen utspelar sig i en miljö som är ovanlig i böcker överhuvudtaget och i thrillers i synnerhet. Jag blir inspirerad av maten som beskrivs och miljöbeskrivningarna av Öland är inbjudande. Det är en bladvändarbok som jag läste ut snabbt, dels för att språket flyter på bra men också för att jag verkligen ville veta hur den skulle sluta.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *