Ärr av Jørn Lier Horst och Thomas Enger

Ärr av Jørn Lier Horst och Thomas Enger är utgiven av Wahlström & Widstrand. Ärr är den fjärde romanen i Blix & Ramm-serien. Polisutredaren Alexander Blix sitter i fängelse efter att ha hämnats sin dotters död. Han sitter på ett av Norges högsäkerhetsfängelser. Den fängslade tyske mördaren Walter Kroos har rymt och är på väg till Norge. Det finns en koppling mellan Kroos och Blix medfånge Jarl Inge Ree. Journalisten Emma Ramm är en kontakt till världen utanför murarna för Alexander och hon rapporterar om jakten på mördaren. Det är en otroligt spännande bok med en perfekt titel, Ärr. Det finns händelser som lämnar så djupa ärr att de definierar resten av livet. Tack Jørn, Thomas och Wahlström & Widstrand för boken!

Polisutredaren Alexander Blix sitter i fängelse efter att ha hämnats sin dotters död. Han sitter på ett av Norges högsäkerhetsfängelser. De andra fångarna gör inte livet innanför murarna lätt för Alexander. Den fängslade tyske mördaren Walter Kroos har rymt och är på väg till Norge. Kroos har dödat båda sina föräldrar. Det finns en koppling mellan Kroos och Blix medfånge Jarl Inge Ree och Blix försöker ta reda på vad det är. Journalisten Emma Ramm är en kontakt till världen utanför murarna för Blix och hon får information av honom om Kroos koppling till Norge. Ramm rapporterar om jakten på mördaren och börjar göra efterforskningar själv.

Ärr är den fjärde romanen i Blix & Ramm-serien. Jag har inte läst de andra böckerna men tycker det gick bra att förstå sammanhangen ändå. Det är en otroligt spännande bok med en perfekt titel, Ärr. Det finns händelser som lämnar så djupa ärr att de definierar resten av livet. Det finns flera ärr i karaktärernas liv som har styrt deras liv mot var de befinner sig nu. Boken är en deckare och kriminalroman och det finns mycket att fundera kring i handlingen. Inbäddat i händelserna finns det vänskap, kärlek, svartsjuka, svek och tvivelaktigt beteende.

Jag tycker att författarna beskriver Norge på ett målande sätt där naturen är en stor del. Karaktärerna har flera lager och förbrytarna beskrivs på ett sätt så att jag som läsare får reda på hur livet tog dem dit de är nu. Jag hoppas att det kommer fler böcker i Blix & Ramm-serien.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *