Strandvaskaren av Elinor Kapp

Strandvaskaren av Elinor Kapp är utgiven av Bokfabriken. Boken är den fjärde fristående boken i deckarserien Mord i skärgården. Tre tavlor försvinner spårlöst från akvarellmuseet i Skärhamn efter ett inbrott. Kriminalkommissarie Eddie Öhlund och hans kollegor utreder stölden och när flera villainbrott sker får de fullt upp. Eddies sambo Stella Hart brottas med sitt samvete när en tonåring dyker upp och påstår att hon är Eddies dotter samtidigt som Stellas syster Lena ber henne om en ovanlig tjänst. Det bästa med boken är att brotten och Eddie och Stellas privatliv är lika intressanta. Det är spänning på båda fronterna men av olika slag. Tack för boken Elinor och Bokfabriken!

Tre tavlor försvinner spårlöst från akvarellmuseet i Skärhamn efter ett inbrott. Det är en fräck kupp där säkerhetsvakten blir misstänkt. Kriminalkommissarie Eddie Öhlund och hans kollegor utreder stölden och när flera villainbrott sker får de fullt upp. Det är många i samhället som sätter press på polisen och vill att brotten ska lösas. Eddies sambo Stella Hart brottas med sitt samvete när en tonåring dyker upp och påstår att hon är Eddies dotter. Det är inte lätt att plötsligt få en tonåring i huset. Samtidigt ber Stellas syster Lena henne om en ovanlig tjänst.

Boken är den fjärde fristående boken i deckarserien Mord i skärgården. De tre första heter Sjörök, Dödsjö och Dyningar och du kan läsa om alla här i Bokluckan. Det bästa med boken är att brotten och Eddie och Stellas privatliv är lika intressanta. Det är spänning på båda fronterna men av olika slag. Så även om böckerna är fristående och fungerar att läsas fristående, rekommenderar jag alla att läsa hela serien.

Miljön och karaktärerna gör att jag kommer väldigt nära handlingen i boken, det känns som jag är en del av den. Det gör också att cliffhangern i slutet gör väntan på nästa bok nästan olidlig!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *