VIP av Cecilia Hägglund Skog

VIP av Cecilia Hägglund Skog är utgiven av Ekström & Garay. Boken har också underrubriken Två berättelser om galenskap och en berättelse om galen vänskap. Underrubriken beskriver boken bra. Berättelsen om Åsa beskriver en kvinna som förväntar sig att bli VIP-behandlad i alla situationer i livet, för att hon tycker att hon förtjänar det. Hon förväntar sig uppgradering på flyg och hotell bara genom att finnas till. Hennes man Thomas har ovanligt mycket tålamod tills det en dag brister och allt går över styr. I handlingen får läsaren också lära känna Jeanette, Cecilia, Maria och Kicki och deras omgivning. Vännerna har sina givna platser i en dysfunktionell vänskapskrets. Tack för boken Cecilia och Ekström & Garay!

Berättelsen om Åsa, som bor i Bromma, beskriver en kvinna som förväntar sig att bli VIP-behandlad i alla situationer i livet, för att hon tycker att hon förtjänar det. Hon förväntar sig helt enkelt mer av livet. Hon förväntar sig uppgradering på flyg och hotell bara genom att finnas till. Hon bokar hotell med en förväntan att bli uppgraderad och när det inte händer blir hon otroligt besviken. Hennes man Thomas har ovanligt mycket tålamod tills det en dag brister och allt går över styr. Deras relation blir aldrig densamma igen. I handlingen får läsaren också lära känna vännerna Jeanette, Cecilia, Maria och Kicki och deras omgivning. De bor också i Bromma. Vännerna har sina givna platser i en dysfunktionell vänskapskrets. Kicki är den som vill dominera och hon vill bestämma över de andra vännerna men även över sin man och sina arbetskamrater. De fem kvinnornas liv flätas samman under berättelsens gång.

Boken har en underrubriken Två berättelser om galenskap och en berättelse om galen vänskap. Underrubriken beskriver boken bra. Det är verkligen galenskap och galen vänskap som utspelar sig i handlingen. Även om de fem kvinnorna känns extra tillspetsade tror jag att de flesta kan känna igen både sig själva och personer i omgivningen i karaktärerna. Förhoppningsvis överträffar boken verkligheten!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *