Den stora hemligheten av Peter Gissy

Den stora hemligheten av Peter Gissy är utgiven av Hoi Förlag. Annie Mallman är nyutexaminerad rättspsykolog och hon kombinerar ett jobb tillsammans med polisen i Göteborg med att hälsa på sin farmor där. En våldtäktsman härjar i Slottsskogen och Annie förväntas att bidra med insiktsfulla tankar utifrån sin profession. Annies farmor dör oväntat och antyder innan sin död att hon har något viktigt att berätta och att det finns en viktig skokartong i hennes lägenhet. Det här är en spännande bok på två plan. Jakten på våldtäktsmannen är spännande och nervkittlande. Sökandet efter svaret på den stora hemligheten är minst lika fängslande och dramatisk. Tack för boken Peter och Hoi Förlag!

Annie Mallman är nyutexaminerad rättspsykolog och hon kombinerar ett jobb tillsammans med polisen i Göteborg med att hälsa på sin farmor där. Annies pappa är på ett hem och vårdas för demens och hennes mamma försvann när hon var liten. Annie och hennes farmor stod varandra nära hela Annies uppväxt. En våldtäktsman härjar i Slottsskogen och Annie förväntas att bidra med insiktsfulla tankar utifrån sin profession. Några i teamet är skeptiska till Annie och vad hon kan göra för polisen. Annies farmor dör oväntat och antyder innan sin död att hon har något viktigt att berätta och att det finns en viktig skokartong i hennes lägenhet. Det visar sig att hon har bevarat en stor hemlighet om sitt ursprung och hur hennes liv var i Sudetenland under och efter andra världskriget.

Boken är en kriminalroman inspirerad av en sann historia. Det är Peters egen historia han väver in i handlingen, historien om familjehemligheter och ursprung i Sudetenland. Peter är född i Landskrona men flyttade som ung till Göteborg. Han använder båda ”sina” städer i flera av sina böcker. Peter har skrivit ett 50-tal böcker i olika genrer.

Det här är en spännande bok på två plan. Jakten på våldtäktsmannen är spännande och nervkittlande. Annies yrkesroll ger polisarbetet en intressant vinkel och jag tycker att jag kommer närmare sökandet efter gärningsmannen. Sökandet efter svaret på den stora hemligheten är minst lika fängslande och dramatisk. Blandningen av fiktion och sann historia gör att handlingen känns mer engagerande. Jag lärde mig också mer om Sudetenland och de sudettyskar som fick fly efter andra världskriget. Det är alltid intressant att googla lite extra på historia, tycker jag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *