Bestjärnade bekännelser av Viveka Enander

Bestjärnade bekännelser av Viveka Enander är utgiven av Ekström & Garay. Boken är Vivekas första diktsamling. Titeln visar på den sortens tankebanor som finns i dikterna. Dikterna belyser mäns våld mot kvinnor där det finns ett mörker men även glädje tar plats i boken. Jag fastnade för denna strof som är en del av en längre dikt:

Efter big bang igen

Har hon hela kosmos på sin kropp

Alla nyanser av blått

Men föga himmelskt

Det är en tänkvärd diktsamling som med målande beskrivningar sammanför universum med allvarliga ämnen. Tack för boken Viveka och Ekström & Garay!

Boken är Vivekas första diktsamling. Titeln visar på den sortens tankebanor som finns i dikterna. Det finns associationer till Bibeln, universum och en flirt med grekisk mytologi. Dikterna belyser mäns våld mot kvinnor där det finns ett mörker men även glädje tar plats i boken. Tankar, terapi, apokalyps, mörk materia och kärlek blandas, exploderar och smälter ihop till en diktsamling där läsaren kan tolka allt efter egen erfarenhet eller bara fundera kring innehållet.

Det är lek med ord och begrepp som jag stundtals behövde googla för att fundera en vända till. Dikterna är skrivna luftigt vilket jag tycker om, det ger dem utrymme både fysiskt och mentalt.

Jag fastnade för denna strof som är en del av en längre dikt:

Efter big bang igen

Har hon hela kosmos på sin kropp

Alla nyanser av blått

Men föga himmelskt

Den säger mycket med få ord och det råder inga tvivel om vad som har hänt. Det är en tänkvärd diktsamling som med målande beskrivningar sammanför universum med allvarliga ämnen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *