Loulou: kändisbarn, deckarpionjär, äventyrare av Tina Westerlund

Loulou: kändisbarn, deckarpionjär, äventyrare av Tina Westerlund är utgiven av Ordalaget Bokförlag. Loulou är det yngsta barnet till den kände operasångaren och operachefen John Forsell. Hon är sladdbarn, bortskämd av båda sina föräldrar, orädd för sin respektingivande far och full av energi som barn. Ju äldre Loulou blir desto mer äventyrlig blir hon. Männen blir handlöst förälskad i henne och kvinnorna lägger skulden på Loulou. Hela familjens liv beskrivs i boken och alla lever de i skuggan av John Forsell och hans storhet. Det är ett ovanligt livsöde som berättas på ett medkännande, medryckande och engagerande sätt. Tack för boken Tina och Ordalaget Bokförlag!

Loulou, eller Louise som hon faktiskt är döpt till, är det yngsta barnet till den kände operasångaren och operachefen John Forsell. Han är legendarisk och upphöjd i Sverige under många år av sitt liv. Loulou är sladdbarnet som blir bortskämd av båda sina föräldrar. Hon är orädd för sin respektingivande far vilket de äldre barnen inte är. Hon är också full av energi redan som barn. Vid fyra års ålder får hon en hand avsliten av en björn på Skansen. Ju äldre Loulou blir desto mer äventyrlig blir hon. Hon lever ett utsvävande liv där det alltid råder kaos och dramatik. Männen blir handlöst förälskad i henne och de är beredda att gå långt för att få hennes uppmärksamhet. Loulou åker i ett litet flygplan på reportageresa till Afrika med en man och hon blir räddad från Beckomberga mentalsjukhus av samme man. Kvinnorna lägger hela skulden på Loulou som förför deras män.

Hela familjen Forsells liv beskrivs i boken. Johns fru och alla barnen lever i skuggan av honom och hans storhet. Det gör att de alla har sitt eget sätt att klara av det och stå ut. Loulous liv är ett ovanligt livsöde som blev händelserikt och kort. Hennes historia berättas på ett medkännande, medryckande och engagerande sätt. Jag fascineras och jag förfasas över Loulous liv och jag känner med alla familjemedlemmar i deras livsöden. Det är en lättläst bok med ett ledsamt levnadsöde där psykisk ohälsa och missbruk blandas med dramatiska romanser och äventyrliga upptåg.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *