Till minne av en mördare av Pascal Engman och Johannes Selåker

Till minne av en mördare av Pascal Engman och Johannes Selåker är utgiven av Bokförlaget Forum. Jag lyssnade på ljudboken som Jonas Malmsjö läser. Handlingen utspelar sig under sommaren 1994. Sverige har fotbollsfeber när hela landet följer herrarnas landslag i VM i USA och alla chockas av Mattias Flinks massmord i Falun. Mitt i denna händelserika sommar hittas en kvinna strypt till döds. Polisen och före detta FN-soldaten Tomas Wolf försöker hitta mördaren. Journalisten Vera Berg hittar samband med andra mord och det blir en fartfylld och farofylld jakt på mördaren. Det är en otroligt spännande bok där verklighet och fiktion blandas på ett sätt så att jag inte riktigt vet vad som är vad i vissa delar.

Handlingen utspelar sig under den händelserika sommaren 1994. Sverige har fotbollsfeber när hela landet följer herrarnas landslag i VM i USA. Alla sjunger med i ”När vi gräver guld i USA” och jublar när Sverige vinner matcher. Samtidigt chockas hela landet av Mattias Flinks massmord i Falun. Mitt i denna händelserika sommar hittas en kvinna strypt till döds. Polisen och före detta FN-soldaten Tomas Wolf försöker hitta mördaren. Wolf inser att journalisten Vera Berg ser samband med andra mord som kan vara till hjälp i sökandet efter gärningsmannen. Det blir en fartfylld och farofylld jakt på mördaren.

Till minne av en mördare är den första delen i en ny serie av Pascal Engman och Johannes Selåker. Det är en otroligt spännande bok där verklighet och fiktion blandas på ett sätt så att jag inte riktigt vet vad som är vad i vissa delar. Inbakat i handlingen förekommer många tidstypiska markörer som ger väldigt mycket igenkänning. Exempel på det är bil- och mobiltelefonerna och hur svårt det var att få kontakt med människor då.

Karaktärerna är komplexa och jag tycker om att få veta om deras liv och historia. Jag blev tokig på både Vera och Tomas för att de krånglade till livet onödigt mycket, men det är också det som gör boken extra spännande. Det finns många trådar i handlingen som visar hur upplevda oförrätter och trauman kan påverka en person hela livet. Historien blir extra obehaglig eftersom den känns som något som skulle kunna hända. Jag ser verkligen fram emot att läsa/lyssna på nästa del i serien.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *