Bekännelsen av Susanne Schemper

Bekännelsen av Susanne Schemper är utgiven av Word Audio Publishing International. Boken är den fjärde i Solingeserien. Tina bor i Solinge i Halland. På den fridfulla gatan bor också Sanna med barnen Noa och Nova. Barnens pappa Mats försvann åtta år tidigare och den officiella versionen är att han tog livet av sig men kroppen har inte hittats. Tina vet dock vad som hände eftersom hon var den som var orsaken till försvinnandet. Mats hade varit våldsam mot den gravida Sanna och Noa som då var liten. Nu när Noa blivit tonåring undrar han mycket om sin pappa och Tina kämpar med sina skuldkänslor. Boken är en psykologisk spänningsroman som drar frågeställningar till sin spets. Det är inte självklart för mig vad jag tycker, trots att det borde vara det. Det är svåra ämnen som misshandel, psykisk ohälsa och tärande hemligheter som vävs in i handlingen. Tack för boken Susanne och WAPI!

Tina bor i Solinge i Halland. Det är en lugn och rofylld ort. På den fridfulla gatan bor också Sanna med barnen Noa och Nova och Olle som på äldre dar träffat den gamla polisen Johanna. Noa och Novas pappa Mats försvann åtta år tidigare och den officiella versionen är att han tog livet av sig men kroppen har inte hittats. Tina vet dock vad som hände eftersom hon var den som var orsaken till försvinnandet. Mats hade varit våldsam mot den gravida Sanna och Noa som då var liten. Tina hade själv levt i ett våldsamt äktenskap innan hennes man dog och hon tog extra illa vid sig när hon såg Mats beteende. Nu när Noa blivit tonåring undrar han mycket om sin pappa och Tina kämpar med sina skuldkänslor.

Boken är den fjärde i Solingeserien. De tre första delarna finns som e-böcker och ljudböcker. Bekännelsen är en psykologisk spänningsroman som drar frågeställningar till sin spets. Det är inte självklart för mig vad jag tycker, trots att det borde vara det. Det är också en del av spänningen att jag själv brottas med mitt samvete. Om någon som jag älskar skulle hamna i en situation som Sanna hade mina tankar med säkerhet vandrat iväg mot förbjudna handlingar.

Det är svåra ämnen som misshandel, psykisk ohälsa och tärande hemligheter som vävs in i handlingen. Eftersom allt dras till sin spets blir det en berg- och dalbana när jag läser. Ibland tror jag att allt kommer att ordna sig på bästa sätt men sedan sprids fler ringar på vattnet efter händelser och jag får påminna mig om att andas.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *