De utvalda av Helena Kubicek Boye

De utvalda av Helena Kubicek Boye är utgiven av Norstedts. Boken är den första i en ny deckarserie om profilerare Kattis Olsson och utredare Truls Reimer på specialenheten för udda brott i Malmö. En kvinna hittar en mördad man i hissen i lägenhetshuset hon bor i, i Västra hamnen. Han har ett brännsår över munnen. Polisen inser att brottet är utöver det vanliga och när deras chef måste ta ledigt av personliga skäl kommer Truls Reimer från Stockholm och tar över. Psykologen Katti Olsson hoppar in som profilerare vilket hon har gjort tidigare. Det blir en rafflande jakt på gärningsmannen. Vilken fantastisk första bok i en deckarserie! Den är spännande och lämnar många tankar att fundera vidare på efter att den är utläst. Tack för boken Helena och Norstedts!

En kvinna hittar en mördad man i hissen där hon bor när hon är på väg ut till en date. Hon bor i ett nybyggt lägenhetshus i Västra hamnen. Mannen som är mördad är känd i Malmö och han har ett brännsår över munnen. Martin ”Gulte” Guldström från Malmöpolisens specialgrupp för udda brott kommer bland de första till brottsplatsen. Han inser att brottet är utöver det vanliga och när deras chef måste ta ledigt av personliga skäl kommer Truls Reimer från Stockholm och tar över. Truls är känd för att klara upp många fall men är bufflig i sitt sätt att bemöta andra. Psykologen Katti Olsson arbetar på en samtalsmottagning men har arbetat för polisen tidigare. Hon hoppar in som profilerare i fallet med den mördade mannen i hissen. Det blir en rafflande jakt på gärningsmannen.

Boken är den första i en ny deckarserie om profilerare Kattis Olsson och utredare Truls Reimer på specialenheten för udda brott i Malmö. Vilken fantastisk första bok i en deckarserie! Jag har läst många av Helenas böcker och jag gillar alla. De utvalda är spännande och dramatisk. Jag tycker om karaktärerna och jag älskar att de är i Malmö där jag känner igen mig.

En sak som jag tycker väldigt mycket om med Helenas böcker är att hon använder sin kunskap som psykolog i handlingen. Det gör allt mer trovärdigt och jag får många intressanta insikter under läsningen. De utvalda lämnar också många tankar att fundera vidare på efter att den är utläst. Jag har funderat mycket på utsatta kvinnor som är utsatta på olika sätt och av olika anledningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *