Till hamnen av Jenny Clevström

Till hamnen av Jenny Clevström är utgiven av HarperCollins Nordic. Handlingen utspelar sig i det lilla samhället Skärvik på Öland, en fiktiv ort. När fiskaren Torsten inte kommer in i hamn när det stormar larmar caféägaren Rosie. Hennes man omkom i en storm för tio år sedan och hon slungas tillbaka i tiden. Inez är i Skärvik för att ordna det juridiska kring sin biologiska mammas död. Hon har vuxit upp med sin moster och vill ordna upp allt snabbt och komma bort från ön. Mei Li har tagit sin tillflykt till ön och känner igen sig i fiskesamhället hemifrån Zhuhai i Kina. Det här är en varm berättelse som bjuder på hela livets register, från kärlek till ren ondska, inramat i en förtrollande och dramatisk natur. Tack för boken Jenny och HarperCollins!

Handlingen utspelar sig i det lilla samhället Skärvik på Öland. Samhället ligger på en vacker plats där hamnen och Rosies café är två centrala punkter. När fiskaren Torsten inte kommer in i hamn när det stormar larmar caféägaren Rosie. Torsten brukar vara försiktig och alltid se till säkerheten först. Rosies man Olle omkom i en storm för tio år sedan och hon slungas tillbaka i tiden. Torsten var bästa vän med Olle och nu står Torsten och Rosie varandra mycket nära. Inez är i Skärvik för att ordna det juridiska kring sin biologiska mamma Beatrices död. Beatrice klarade inte av att ta hand om Inez när hon var liten så Inez har vuxit upp med sin moster. Inez vill ordna upp allt snabbt och komma bort från ön och minnena från Beatrice. Mei Li har tagit sin tillflykt till ön och känner igen sig i fiskesamhället hemifrån Zhuhai i Kina. Hon känner också sig välkommen bland invånarna och finner ett lugn i tillvaron.

Till hamnen är den första delen i en ny relationsserie, Livet i Skärvik. Skärvik är en fiktiv ort. Jenny bor i Stockholm men har tillbringat mer än tjugo somrar på Öland. Jenny har tidigare gett ut en feelgoodserie.

Det här är en varm berättelse som bjuder på hela livets register. Fokus är på relationer och Jenny väver in allt från kärlek till ren ondska. Huvudkaraktärerna är inbjudande och sympatiska med intressanta liv där både bra och dåliga händelser finns med. Allt är inramat i en förtrollande och dramatisk natur som jag bara vill besöka.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *