Simma i vinterskog av Åsa Hallengård

Simma i vinterskog av Åsa Hallengård är utgiven av LB Förlag. Ann och Kjell bor på Bjärehalvön, utanför Ängelholm. De har en gård med tillhörande skog och åkrar. Nu är de pensionärer men tidigare hade de även får och andra djur. Herrgården någon kilometer bort har köpts av paret Jack och Fanny från Stockholm. Det blir ett möte mellan två helt olika världar. Ann, Kjell och de andra som bor i byn vill gärna att Jack och Fanny ska återuppta höstens jaktmiddag efter den årliga klappjakten, en gammal tradition i bygden. Det visar sig vara komplicerat. Ann känner att Kjell tar henne för givet och hon flyr till sin stora passion, simning. Jag älskade den här boken! Miljön, karaktärerna, humorn och igenkänningen gör att det känns som jag är en del av allt som händer. Tack för boken Åsa och LB Förlag!

Ann och Kjell bor på Bjärehalvön, utanför Ängelholm i den lilla byn Åslöv. De har en gård med tillhörande skog och åkrar. Nu är de pensionärer men tidigare hade de även får, några höns och andra djur. Herrgården någon kilometer bort har köpts av paret Jack och Fanny från Stockholm. Tidigare ägdes den av släkten Adellind men när det saknades arvingar såldes den. Det blir ett möte mellan två helt olika världar, storstaden och den skånska landsbygden. Ann, Kjell och de andra som bor i byn vill gärna att Jack och Fanny ska återuppta höstens jaktmiddag efter den årliga klappjakten, en gammal tradition i bygden. Det visar sig vara komplicerat av flera olika anledningar. Ann känner att Kjell tar henne för givet och hon flyr till sin stora passion, simning. Kjell förstår inte vad som är fel mellan dem.

Åsa är själv uppvuxen på en gård utanför Ängelholm. Hon arbetar som lärare i Helsingborg. När hon blev sjukskriven efter en olycka längtade hon tillbaka och då föddes idén till boken.

Jag älskade den här boken! Miljön är inbjudande och så väl beskriven att jag kan föreställa mig precis hur det ser ut. Karaktärerna är spännande att lära känna och jag vill veta mer om dem. Anns och Kjells äktenskap och liv är både underhållande och frustrerande att läsa om. Deras brist på kommunikation och hur de har fastnat i sina roller i hemmet är nog något många kan känna igen sig i, om än inte i alla delar.

Jag gillar humorn som hela tiden finns med på ett lågmält sätt. Det är också mycket igenkänningen i många delar av handlingen, inte minst när det gäller simningen som var en stor del av min barndom och en bit in i tonåren. Allt sammantaget gör att det känns som jag är en del av allt som händer. Simma i vinterskog är en feelgoodroman med intressanta relationer och flera tänkvärda händelser och företeelser.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *