Svart kol Vita duvor av Klara Rosén

Svart kol Vita duvor av Klara Rosén är utgiven av Ekström & Garay. Klara använder kroppen som utgångspunkt när hon skriver om sårbarhet, smärta och längtan efter frihet. Jag tycker att titeln också visar på motsatser som jag känner när jag läser hennes dikter. Språket är illustrativt och jag målar upp bilder i huvudet när jag läser. Klara använder ett vackert språk som flyter lätt. Klara är också musiker vilket jag tycker anas i dikterna, jag kan känna en rytm och jag kan tänka mig att flera av dikterna skulle bli fantastiska om de blev tonsatta. Tack för boken Klara och Ekström & Garay!

Så här börjar en dikt som jag tycker mycket om. Den heter Det värker i ropets början:

Skri från vildmarken

Flyger på knivskarpa toner

För att lära mig

Riktningen

Mot solen

Mot ljuset i mörkret

Klara är musiker och lärare med specialisering inom skapande verksamheter. Hon har turnerat som artist i många år. Svart kol Vita duvor är hennes debutbok.

Klara använder kroppen som utgångspunkt när hon skriver om sårbarhet, smärta och längtan efter frihet. Det gör att jag kan tolka dikterna på flera olika sätt. Jag funderar över vad kroppsdelarna symboliserar för mig och vad jag då läser in i dikterna.

Jag tycker att titeln också visar på motsatser som jag känner när jag läser Klaras dikter. Det är svart och vitt, ljust och mörkt, sorg och glädje. Språket är illustrativt och jag målar upp bilder i huvudet när jag läser. Klara använder ett vackert språk som flyter lätt. Jag tycker det märks att Klara också är musiker. Jag känner att dikterna har en rytm när jag läser och jag kan tänka mig att flera av dikterna skulle bli fantastiska om de blev tonsatta.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *