Vecka 36 av Sofie Sarenbrant

Vecka 36 av Sofie Sarenbrant är utgiven av Damm Förlag. Detta är Sofies debutbok. Jag har läst alla Emma Sköld-böckerna och bestämde mig för att läsa allt Sofie skrivit. Vilken debut! Boken är spännande, har en ovanlig handling och härliga miljöbeskrivningar. Det är inte svårt att se att Sofie kunde fortsätta som författare på heltid. Jag kan också se hur Sofie har utvecklats som författare, eftersom jag har läst hennes böcker i ”fel” ordning.

Familjerna Winter och Malm tillbringar en semestervecka i det lilla fiskeläget Brantevik i Skåne. Johanna och Agnes, fruarna i familjerna, är bästa vänner och båda väntar barn. Det är inte långt kvar tills de ska föda och de bestämmer sig för att fira sista kvällen i Brantevik på hamnkrogen som ligger runt hörnet. Kvällen blir inte som de tänkt och Agnes går ifrån sällskapet tidigare. Dagen därpå upptäcker resten av sällskapet att hon är försvunnen.

Bara tanken på att en kvinna gravid i vecka 36 skulle försvinna, får det att knyta sig i magen av obehag. Sofie vågar skriva om något så otänkbart och fasansfullt vilket gör att boken i sig har en ovanlig handling. Miljöbeskrivningarna är målande och det är lätt att föreställa sig hur det ser ut i Brantevik. Karaktärerna har både sympatiska och osympatiska drag, som vi människor ju har, vilket gör att de känns som riktiga människor, inte bara karaktärer. Handlingen blir spännande i alla vändningar och oförutsedda händelser. Efter att ha läst alla Emma Sköld-böckerna ville jag läsa även de andra tre böckerna som Sofie har skrivit. Jag kan se hur Sofie har utvecklas som författare, vilket hon har gjort, men vilken debut! Jag förstår att hon två år senare kunde bli författare på heltid. Såklart ska jag läsa I stället för dig, uppföljaren i Branteviksböckerna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *