Drömmegården av Ted Stenström

Drömmegården av Ted Stenström är utgiven av Ekström & Garay. Tack Ted för boken och grattis till en fantastisk debutbok! Inspirationen har hämtats från den egna bakgrunden som adopterad från Korea och som yrkesverksam socionom. Boken berör otroligt mycket på så många plan. Det är i mångt och mycket en relationsroman men det vävs in så mycket mer i handlingen. Hela uppbyggnaden av boken, med korta kapitel, ett språk som fångar och ett driv framåt gjorde att jag sträckläste den.

David arbetar som behandlingsassistent på Drömmegården som är belägen i den norrländska skogen. En dag transporteras Tom från Trelleborg till Drömmegården. Både David och Tom är adopterade från Korea och trots att deras liv varit helt olika, delar de också många erfarenheter och funderingar.

Jag fastnade direkt i boken. Handlingen tar upp så många viktiga existentiella frågor utan att det känns för tungt. Utlandsadoptioner tas upp på ett trovärdigt och inkännande sätt. Handlingen visar på problematiken utan några pekpinnar. Boken behandlar också hur människor i utanförskap ses av omgivningen och hur de far illa i ett system där de som ska skydda inte alltid klarar av sin uppgift. Att brottas med identitetsproblem tar sig olika uttryck för någon som är adopterad och för någon som identifierar sig med sitt arbete, men för den enskilde individen är det likväl ett problem. Det märks att Ted använder sig av egna erfarenheter från både privatlivet och yrkeslivet, det känns genuint, kunnigt och genomtänkt. Det är en fantastiskt välskriven debutroman och jag hoppas att det kommer många fler böcker av Ted Stenström.

2 reaktioner till “Drömmegården av Ted Stenström”

  1. Åh denna har jag inte hört talas om men den låter väldigt intressant och när jag läser din recension blir jag också sugen på att läsa den 🙂 Spännande bok 😊

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *