Blodskam av Caroline Engvall

Blodskam av Caroline Engvall är utgiven av Bokförlaget Forum. Boken är första delen i en spänningsserie som följer kvinnor i flera generationer. Och spännande är det! Två systrar växer upp med sin mamma utanför byn Ormvattnet i Norrland. Läsaren får följa systrarna och mamman både i nutid och bakåt i tiden. Allt vävs samman och allt hänger ihop. Tack Caroline och Bokförlaget Forum för boken!

Systrarna Elizabeth och Sofia åker till Thailand tillsammans med sin mamma och Sofias man och barn. Sofia hittas död i vattnet på nyårsaftonen. Elizabeth återvänder till norrländska Ormvattnet där systrarna växte upp med sin mamma. Hela deras liv har varit fyllt av hemligheter, skam och tystnad. Det visar sig att det har följt med sedan mamma Britta var liten och att det har påverkat kvinnornas liv. Elizabeth börjar nysta i sin och Sofias uppväxt. Allt vävs samman och allt hänger ihop.

Boken är otroligt spännande och det är inte förrän i slutet av boken jag får ihop alla delar. Hemligheter, skam och tystnad är tidlösa markörer som förändrar människors liv. Vissa hemligheter får konsekvenser för flera generationer och påverkar val i livet och blir tunga ryggsäckar att bära. I berättelsen väver Caroline in hur även människor som finns kring de som lever med hemligheter påverkas. Det som också gör handlingen så spännande och obehaglig är att Caroline visar på att vi inte alltid vet vilka personerna i vår omgivning egentligen är. Människor med onda avsikter kan nästla sig in i våra liv utan att vi märker det. Det får mig att bli lite extra vaksam ett tag!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *