Svart sol av Andreas Norman

Svart sol av Andreas Norman är utgiven av Albert Bonniers Förlag. Boken är den tredje i Veritas-serien om Bente Jensen. Böckerna är fristående med det gemensamt att de handlar om spionage och att Bente är huvudkaraktär. Svart sol är också sommarföljetong i DN. Jag har lyssnat på de två första böckerna, En rasande eld och De otrogna, tidigare och jag gillade dem väldigt mycket. Svart sol är otroligt spännande och hade jag bitit på naglarna hade de varit nedbitna nu! Tack Albert Bonniers Förlag och Andreas Norman för boken!

Bente har flyttat hem till Stockholm efter att ha jobbat som chef för det som kallades Sektionen inom svenska Säkerhetspolisen i Bryssel. Hon är skild med två stora barn och jobbar nu på Säpo med att kartlägga vit makt-miljön i Sverige. Avdelningen ser att det går rykten på nätet att något är på gång och Bente leder en infiltration bland de svenska högerextremisterna.

Jag lyssnade på En rasande eld och De otrogna och de var otroligt spännande. Svart sol blir ännu mer gastkramande med en miljö som känns obehagligt nära. Symbolen svart sol har funnits i olika ockulta traditioner men används av nynazister för att symbolisera ett ariskt energicentrum. En passande titel på boken. Nutida vit makt-miljö beskrivs på ett otroligt bra sätt. Det är inte bara från de skrikande, skallig männen i NMR’s demonstrationer vit makt-kampen förs. Sympatisörer finns i alla led i samhället och de har tillgång till pengar och vapen. Andreas har gjort ett gediget researcharbete som vävs in mycket skickligt. Boken är otroligt spännande från första till sista sidan och hade jag bitit på naglarna hade de varit nedbitna nu!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *