Nummer 204 får resa hem av Marie Lindström

Nummer 204 får resa hem av Marie Lindström är utgiven av Nynna AB. Marie, hennes man och två söner åker på sin drömsemester till Thailand. När de är på Phi Phi Island den 26 december 2004 drabbar tsunamin ön med full kraft. Drömsemestern blir till en mardröm där hela livet ställs på ända. Historien tar sin början i oktober 2003 och i november 2020 känner Marie att hon kan släppa boken. En otroligt lättläst bok med ett mycket tungt men tänkvärt och drabbande innehåll. Tack Marie för boken!

Redan i oktober 2003 börjar Marie, hennes man Per och sönerna Anton och Axel planera drömsemestern till Thailand i december 2004 då Marie ska fylla fyrtio. Pojkarna är då 11 och 8 år. Det som börjar som den drömsemester slutar i en mardröm. Den 26 december 2004 befinner sig familjen på Phi Phi Island och tsunamin drabbar ön med full kraft. Det blir en kamp för överlevnad och sedan en kamp för att komma hem. Alla fyra i familjen överlever men kampen fortsätter även hemma. Marie är sönderslagen och kämpar för att hålla samman familjen först i Thailand, rent fysiskt, men även hemma när allt ska bearbetas.

En otroligt lättläst bok med ett mycket tungt men tänkvärt och drabbande innehåll. Jag vet inte vad det var som drabbade mig när jag läste boken men jag hade svårt att hålla tårarna borta. En förklaring är såklart händelsen i sig, att drabbas av det värsta någon kan tänka sig men det var mer än så. Jag tycker Marie är oförtjänt hård mot sig själv när hon inte kände sig tillräcklig som förälder mitt i allt som hände . Kampen för att få rätt på livet efter hemkomsten är en stark berättelse om att få rätt hjälp men också en kamp för att omgivningen ska förstå. Resan till Thailand är en del i handlingen men boken innehåller så mycket mer; kärlek till familjen, tankar om vad som är viktigt i livet, att handskas med skuld och att bygga upp sig själv och sin familj efter ett trauma. Det finns mycket mer att fundera över i boken och alla reagerar och funderar olika men jag tror att alla drabbas på något sätt av att läsa den.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *