Välgöraren av Caroline Engvall

Välgöraren är en ljudbok av Caroline Engvall, utgiven av Southside Stories med Disa Östrand som uppläsare. Välgöraren är den femte delen om Ulrika Stenhammar och Lovisa Ling. Jag har inte läst de tidigare böckerna men det gick utmärkt att lyssna på boken ändå. Handlingen börjar med att Thea Bergman, som är en ung och lovande artist, hittas död på ett hotell i centrala Stockholm. Detta är en spännande bok om bekräftelse men också om utnyttjande och ständig jakt på framgång. Tack Caroline och Southside Stories för inbjudan till den digitala träffen!

Thea Bergman är en ung och lovande artist och hon är Starsome records senaste storsatsning. En dag hittas hon död på ett hotell i centrala Stockholm. Lovisa Ling har just blivit headhuntad till Starsome records efter en tids utbrändhet. Lovisa har också varit hemma och varit mammaledig med dottern som hon har tillsammans med Ulrika Stenhammar. Ulrika jobbar som utredare vid Stockholmspolisen och ska avlösa Lovisa som mammaledig. Det blir en omtumlande tid för dem båda. Lovisa hamnar i, för henne, en okänd bransch som är cynisk och krävande. Ulrika ska vara mammaledig men dras till jobbet och utredningen på Thea. Deras privatliv och de nya rollerna sliter på dem båda.

Det är en otroligt spännande bok. Handlingen om Thea Bergmans död och utredning kring vad som hände innehåller många lager. I boken vävs det in hur bekräftelsebehov och ständig jakt på framgång gör att många blir utnyttjade på vägen mot sina drömmar. Musikbranschen är tuff och många unga dras med i löften om berömmelse och rikedom, vilket skildras på ett brutalt och målande sätt. Lovisa och Ulrikas förhållande visar på hur tufft det är att vara småbarnsföräldrar och att vilja arbeta och göra karriär samtidigt. Det visar också på svårigheter för ett samkönat par där samhället fortfarande gör skillnad med andra värderingar än för heteropar. Rädslan för det okända finns med i en parallellhandling där en kioskägare med invandrarbakgrund utsätts för hatbrott. Caroline är otroligt duktig på att få in samtida samhällsproblematik på ett väldigt spännande, belysande och fartfyllt sätt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *