Budbäraren av Kristoffer Cruz Andersson

Budbäraren av Kristoffer Cruz Andersson; ljudboken är utgiven av Saga Egmont med Kristina Leon som uppläsare. Ett dubbelmord i Åseda skakar om bygden. Kommissarie Jenny Valtentin leder arbetet som kommer att döpas till siffermorden eftersom mördaren har lämnat siffror skrivna i blod på väggen. Fler mord följer och fler siffror hittas. Det blir en spännande jakt på seriemördaren och upplösningen är både oväntad och obehaglig. Tack Kristoffer för tipset att lyssna på boken!

Kommissarie Jenny Valentin blir ansvarig för utredningen när en man och en kvinna hittas mördade i småländska Åseda. De hittas i sängen och på väggen bakom står det siffror skrivna i blod. Dubbelmordet skakar om hela bygden. Fler mord följer och även där finns det siffror. Morden blir kallade siffermorden och polisen för en kamp mot tiden. Journalisten Jack Molin har en teori som han delar med sig till Jenny. Han är bländad av hennes skönhet och dröjer sig kvar i Åseda för att fortsätta vara nära henne. Utredningen gör att Jenny tvingas konfronteras med sitt förflutna som hon gärna vill lägga bakom sig. Det blir en spännande jakt på seriemördaren och upplösningen är både oväntad och obehaglig.

Budbäraren är en spännande deckare med ett passande namn. Jag tycker frågeställningarna som vävs in i boken är intressanta, t.ex. om synd kan gå i arv från föräldrar till barn och hur religiösa ytterligheter kan påverka livet. Karaktärerna är lätta att tycka om och jag hade blivit glad om Kristoffer bestämmer sig för att skriva fler böcker med Jenny Valentin och Jack Molin som huvudkaraktärer!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *