Frestelser av Lex Croucher

Frestelser av Lex Croucher är utgiven av Bokförlag Nona. Boken är en historisk roman som utspelar sig i början av 1800-talet. Det är överdådiga och gränslösa fester som bryter mot alla regler. Det är miljöer och kläder som bländar och huvudkaraktärerna är rika, unga och tanklösa. Görs det någon gång en film av boken kommer det att bli ett storslaget kostymdrama. För drama är det; relationer, klasstillhörighet och ursprung vållar dramatik som gör att jag sugs in i boken och inte vill släppa den. Tack Bokförlaget Nona för boken!

Boken utspelar sig i början av 1800-talet i Storbritannien. Det är rika, unga och tanklösa huvudkaraktärer som lever ett överdådigt och dekadent liv. Georgiana flyttar till sin moster och morbror, till en stad där hon inte känner någon. Hon träffar Frances Campbell som är en del av den förmögna överklassen där de unga festar utan gränser och regler. Det är fester i en miljö Georgiana inte är van att vistas i och hon dras in i intriger, spel om makt och utnyttjande av andra människor.

Görs det någon gång en film av boken kommer det att vara ett kostymdrama med storslagen miljö i en romantisk inramning. Handlingen är förlagd till början av 1800-talet men flera av frågeställningarna och iakttagelserna är fortfarande aktuella. Skillnader i bakgrund, klasstillhörighet och hudfärg ger olika utgångspunkter och förutsättningar i livet. Boken handlar till stor del om relationer av olika slag. Det är mycket drama i handlingen, drama som till stor del skapas av att människor har olika mycket makt och förmögenhet. Dramatiken drog in mig i handlingen på ett sätt som gjorde att jag inte ville släppa boken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *