Vid din skugga av Susann Wilhelmsson

Vid din skugga av Susann Wilhelmsson är utgiven av Ekström & Garay. Boken är Susanns sjätte diktsamling. Temat i boken är psykisk ohälsa där psykets institutionella, sterila miljö är en stor del. Att som förälder stå mitt i det som händer, men ändå utanför, ger ytterligare ett perspektiv på hur psykisk ohälsa påverkar många. Det är korta dikter som rymmer många tankar, känslor och perspektiv. Det är känslosamt och det känns i hjärtat när jag läser. Tack Susann och Ekström & Garay för boken!

Boken är en diktsamling om psykisk ohälsa. Det är korta dikter som rymmer många tankar, känslor och perspektiv. Boken är indelad i två delar. Den ena delen beskriver psykets institutionella, sterila miljö och den andra delen utgår från ett föräldraperspektiv. I den första delen känner jag de vita, kala väggarna och de inlagdas förtvivlan.

”varje måltid

blir en påminnelse om frånvaro

av glas, metallbestick, levande ljus”

Avsaknaden av saker som kan användas för att skada sig själv eller andra får mig att känna desperationen, allvaret och rädslan i tillvaron. Det gör mig oerhört sorgsen.

I andra delen känner jag hur föräldrarna försöker hitta en vardag i det kaos som måste råda inom dem. I jakt på orsaker till hur det blivit som det är, kommer skuld, skam, arv och miljö som en tyngd på redan tyngda axlar. Oron är ständigt närvarande, oro för hur det är nu och oro för hur det kommer att bli sen. Jag tycker detta är en otroligt känslosam diktsamling, den känns i hjärtat. Det är inte helt lätt att sätta ord på hur den påverkar mig, den känns mest. Jag kommer att läser den igen, när det gått ett tag, då kommer jag säkert hitta fler känslor och funderingar, så som det ofta är när jag läser känslosamma dikter.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *