Flickan i stenparken av Nilla Kjellsdotter

Flickan i stenparken av Nilla Kjellsdotter är utgiven av Norstedts. Boken är den andra i en serie om kriminalpolis Mija Wadö, den första heter I rättvisans blod. Handlingen utspelar sig i Österbotten, Finland. En tonårsflicka hittas halvt ihjälfrusen på isen nära landsvägen. Flickans identitet är svår att fastställa. En känd forskare hittas mördad i sitt hem och Mija och hennes kollegor får ytterligare ett svårt fall att utreda. Det här är en otroligt spännande bok där människors värsta sidor blottas. Miljöbeskrivningarna är helt fantastiska och karaktärerna är intressanta och vältecknade. Tack för boken Nilla och Norstedts!

Kriminalpolis Mija Wadö är arbetsnarkoman men nu närmar hon sig semester. Den ska hon tillbringa med Marcus som hon nyligen har träffat. Det har blivit ändringar i arbetsgruppen och Mija saknar hur det var tidigare och hon ser fram emot att komma iväg. En tonårsflicka hittas halvt ihjälfrusen på isen nära landsvägen men hennes identitet är svår att fastställa. Mija vill få klarheter i fallet innan hon börjar sin ledighet men när sedan en känd forskare hittas död i sitt hem, blir det ännu mer jobb för Mija och hennes kollegor vid polisen i Österbotten, Finland.

Boken presenteras som debut men är den andra i en serie om kriminalpolis Mija Wadö, den första heter I rättvisans blod. Handlingen utspelar sig i Österbotten, Finland. Flickan i stenparken är en otroligt spännande deckare där människors värsta sidor blottas. Det är en historia om dubbelliv, dubbelmoral, vidriga böjelser och att hålla en lyckad fasad utåt. Jag tyckte väldigt mycket om boken, den är precis så spännande som jag önskar när det är en deckare, jag kan inte lägga den ifrån mig och jag läser för långt ut på nätterna. Miljöbeskrivningarna är helt fantastiska och karaktärerna är intressanta och vältecknade. Jag ser fram emot nästa del i serien om Mija Wadö.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *