Varv av Niko Erfani

Varv av Niko Erfani är utgiven av Albert Bonniers Förlag. Niko är 21 år och debuterar med denna diktsamling. Det är en otroligt vacker bok med en mening på varje sida som rymmer många känslor och tankar. Läsaren får följa ett jag i kris. Det är sorg, trauma och tankar kring barndom, hat, kärlek och saknad. Det är en bok att läsa i ett svep, känna orden och känna vad de vill säga. Jag läste boken ett par gånger och den fyllde mig med vemod över en ung människa som kämpar i vardagen. Tack Niko och Albert Bonniers Förlag för boken!

Niko är 21 år och detta är hennes debutbok. Det är en diktsamling som har en mening på varje sida. Omslaget är otroligt vackert, gjort av Sepidar Hosseini. Varje mening rymmer många känslor och tankar, många gånger motstridiga sådana. Det är en ung människa som kämpar i vardagen med sorg, trauma och tankar kring barndom, hat, kärlek och saknad. Trots den enkla inramningen är sidorna fyllda av innehåll.

Jag läste boken ett par gånger för att riktigt känna känslan i boken. Den fyller mig med ett vemod som jag har svårt att skaka av mig. Det som berör mig mest är nog att Niko är så ung och lyckas förmedla så mycket sorg och saknad i dikterna, det berör lite extra. Titeln Varv och framsidan som liknar en kedja eller hoptvinnade trådar, passar bra. Känslorna och tankarna i dikterna tvinnas ihop, det motsatta vävs samman.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *