Oskuld av Kicki Sehlstedt

Oskuld av Kicki Sehlstedt är utgiven av Bazar Förlag. Jag lyssnade på ljudboken där Mirja Turestedt är uppläsare. Boken är den andra delen i Probono-serien. Du kan läsa om första delen, Sweet Lolita, här på Bokluckan. Journalisten Aida Svantesson och kriminologiprofessorn Kajan Berglund är huvudkaraktärerna. Influencern Linn Alvén försvinner spårlöst efter sin 18-årsdag och det blir en spännande jakt på att hitta henne, där aktuella och brännande ämnen som incelrörelsen, kvinnomisshandel och sociala mediers påverkan på unga människor, vävs in.

Linn Alvén är en hyllad influencer som firar sin 18-årsdag stort och festligt. Efter festen försvinner hon spårlöst. Polisen kommer inte vidare i sin utredning och kriminologiprofessor Kajan Berglund kopplas in. Hon dundrar in med sin personlighet och kunskap och tar även hjälp av sin vän och tillfälliga inneboende, journalisten Aida Svantesson. Det blir en spännande och oväntad jakt att ta reda på var Linn befinner sig. Kajans privatliv svajar rejält då hennes förflutna verkar komma ikapp henne. Aida kämpar på som ensamstående och föräldraledig mamma.

Boken är den andra delen i Probono-serien där första delen Sweet Lolita finns att läsa om här på Bokluckan. Oskuld väver in många aktuella och brännande ämnen i handlingen. Incelrörelsen, kvinnomisshandel och sociala mediers påverkan på unga människor är några av ämnena. Det märks att Kicki är otroligt kunnig och har gjort en gedigen research inför boken. Jag blir upprörd, berörd och känner vanmakt men samtidigt visst hopp när jag läser. Min önskan är såklart att allt ska blir bättre för unga kvinnor och flickor, att de ska ha kunskap och kraft att ta sig ur dysfunktionella relationer, men vi har mycket kvar att jobba med. Kicki sätter också fingret på hur myndigheter som polisen inte fullt ut kan hjälpa dessa unga kvinnor och flickor ur de destruktiva och utsatta omständigheter som kan fortgå mitt framför ögonen på oss alla i sociala medier. Nu ser jag verkligen fram emot den tredje delen i Probono-serien!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *