En ateljé i Paris av Guillaume Musso

En ateljé i Paris av Guillaume Musso är utgiven av Bokförlaget Nona. Londonpolisen Madeline Greene åker till Paris för att vila och tänka. Hon ska bo i huset som den berömde Sean Lorentz bodde i när han levde. Lorenz var en mytomspunnen konstnär som tragiskt miste sin son. Huset har blivit dubbelbokat och författaren Gaspard Coutances förväntar sig att vara ensam för att kunna skriva i lugn och ro. Madeline och Gaspard blir besatta av Lorenz liv och ger sig iväg för att ta reda på vad som hände men det blir stundtals fler frågor än svar. Det är spännande, nagelbitande och smått beroendeframkallande att läsa boken. Tack Bokförlaget Nona för boken!

Madeline Greene har arbetat som polis i London. Hon beger sig till Paris för att vila och tänka över sitt liv som innehåller olycklig kärlek och barnlängtan. Huset hon hyr har tillhört den avlidne, mytomspunne konstnären Sean Lorenz. Det visar sig att huset har blivit dubbelbokat och författaren Gaspard Coutances ska också bo där. Gaspard tänker att han ska sitta i lugn och ro och skriva nästa bok. Madeline och Gaspard börjar intressera sig för Seans liv och upptäcker att han tragiskt mist sin son. De blir besatta av Lorenz liv och ger sig iväg för att ta reda på vad som hände men det blir stundtals fler frågor än svar.

Boken är en psykologisk thriller som nystar upp flera livsöden där många hemligheter ligger under ytan. Det är spännande, nagelbitande och smått beroendeframkallande att läsa boken. Varje kapitel gjorde att jag ville veta mer, läsa fortare och lära känna karaktärerna bättre. Karaktärerna har många lager och det blev mer och mer intressant ju längre jag läste. Varje kapitel börjar med ett känt citat och de är passande, tänkvärda och bidrar till stämningen i boken. Det är många kulturella inslag, både från konstens och litteraturens värld, som skapar stämningen som gör att jag bara vill krypa in i miljöerna och fika, strosa och beundra konst. Den mer thrilleraktiga delen i boken, läser jag hellre om än upplever.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *