Fostermarken av Helena Unée

Fostermarken av Helena Unée är utgiven av ditt bokförlag. Boken är Helenas debutroman. Det är en psykologisk thriller om mörka sidor hos människor men det är också en relationsroman. Det är inte bara relationer vi har som spelar roll, även de vi inte har och de vi önskar ha blir en stor del av livet. Handlingen skildrar flera karaktärers liv som flätas samman. Det ligger något obehagligt under ytan hela tiden som får mig att rysa och jag dras in i händelserna och kan inte sluta läsa. Tack för boken Helena och ditt bokförlag!

Kristina Andersson är chef på ett särskilt boende och arbetar extra på ett lekland. Leklandets ägare har ett bylte i sin frysbox som han tar hand om. Rebecka och hennes man bryter upp från storstaden och bosätter sig i Norrlands inland för att leva i ett lugnare tempo. Deras granne Tommy är inte intresserad av bofasta grannar och tycker inte om deras nybyggda hus. Tommy har en fosterson som har svårt att finna sig tillrätta i tillvaron. Jonte jobbar på det särskilda boendet där en ung kvinna försvinner och i närheten av alla finns Tordyveln som letar efter lugn och ro.

Boken är Helenas debutroman. Det är en psykologisk thriller där de mörka sidorna hos karaktärerna är tongivande. Jag tycker att utöver det är det en relationsroman som vänder och vrider på relationer. Det finns relationer i handlingen som är osunda, ojämlika och tärande men det finns också frånvaron av relationer vilket blir en stor del av livet för några av karaktärerna. Utöver det handlar det om önskade relationer och vad det kan ställa till med. Att vilja bli sedd och bekräftad blir en central del i handlingen och där gestaltas sociala mediers fara på ett realistiskt och aktuellt sätt. Karaktärernas liv flätas samman av livet och deras erfarenheter som de samlat på sig gör sig påminda i hur de beter sig. Det ligger något obehagligt under ytan hela tiden som får mig att rysa och jag dras in i händelserna och kan inte sluta läsa. Det är en bok som fortsätter att kännas efter att den är utläst eftersom allt ställs på sin spets i handlingen. Det finns också en del obehagliga händelser jag inte riktigt kan skaka av mig.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *