Den nionde kretsen av Victoria Larm

Den nionde kretsen av Victoria Larm är utgiven av Norstedts. Boken är Victorias debut och första delen i serien Pestmasken. Den handlar om redarfamiljen Seigel som är en färgstark och komplicerad familj. Handlingen utspelar sig under 1930-talet i Stockholm och Venedig. Livia Seigel är sjutton år och uppvuxen hos sin farbror Henrik som en dag försvinner spårlöst. Jag älskade boken! Den är spännande och utspelar sig i en fantastisk, historisk miljö. I handlingen finns det svek, ofattbara brott och hämnd men också kärlek. Tack för boken Victoria och Norstedts!

Redarfamiljen Seigel har precis som många andra rika familjer under 1930-talet fått det svårt under den ekonomiska krisen. Ivar Kreugers självmord i Paris ledde till att många blev ruinerade. Livia Seigel är sjutton år och lever ett rörigt liv i den färgstarka och komplicerade familjen. Hon är uppvuxen hos sin farbror Henrik som en dag försvinner spårlöst. Även en pestmask försvinner. Den visar sig ha stor betydelse i familjens historia. Livia försöker hitta Henrik och det blir en svindlande resa in i det okända.

Jag älskade den här boken! Handlingen är förlagd i 1930-talets Stockholm och Venedig. Kombinationen spänning, handling i historisk miljö och religion är svårslagen för mig. De nio kretsarna anspelar på Dantes indelning av helvetet. Jag har grottat ner mig en hel del i Dantes Inferno och Den gudomliga komedin och kan inte få nog av hur den används i modern litteratur. Det är fascinerande att läsa om hur människor levde i en tid då dessa kretsar var högst påtagliga i hur människor levde sina liv. Victoria har skrivit en spännande bok som också ger insyn i människans mörkaste vrår. Vissa delar är så vidrigt onda att jag nästan tappade andan. Det är svek, ofattbara brott och hämnd men också kärlek. Jag längtar verkligen till nästa del av Pestmasken!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *