Tvillingblod av Anette Jacobsson

Tvillingblod av Anette Jacobsson är utgiven av JW förlag. Boken är Anettes debutroman. Benjamin och Fabian är tvillingar men de är väldigt olika. Det som utåt sett verkar vara en vanlig barndom visar sig innehålla våld, svek och död. Som vuxna lever tvillingbröderna helt olika liv. Boken är en isande thriller som utspelar sig i Sverige, Frankrike och Thailand. Tack för boken Anette och JW förlag!

Benjamin och Fabian är tvillingar men de är väldigt olika. När de är små är Benjamin som barn är mest medan Fabian älskar det farliga, utmanande och han tycker om att testa både sina egna och andras gränser. Utåt sett verkar deras barndom helt vanlig i det lugna villakvarteret i Saltsjöbaden, men den visar sig innehålla våld, svek och död. Som vuxna lever tvillingbröderna helt olika liv. Benjamin lever ett lugnt familjeliv medan Fabian är soldat i främlingslegionen. Det går många år utan att de träffas men när Benjamin är på semester i Thailand dyker Fabian upp. Benjamin minns allt gammalt från barndomen och hans tillvaro sätts i gungning.

Boken är Anettes debutroman, men hon har tidigare fått noveller publicerade. Handlingen utspelar sig i Sverige, Frankrike och Thailand. Det är många väl beskrivna miljöer som hjälper mig att leva mig in i handlingen. Det är en isande thriller som går under huden när jag läser. När en till synes lugn och välordnad tillvaro visar sig vara precis tvärtom, utan att omgivningen märker det, känns det extra obehagligt. Det sätter så klart fart på fantasin om hur det kan se ut runt mig själv. Handlingen innehåller många frågeställningar kring familjeband och hur hemligheter hanteras. Det speciella bandet mellan tvillingar kommer fram flera gånger. Kärleken spelar en stor roll i boken, kärlek av olika slag; mellan familjemedlemmar, förbjuden kärlek både när det gäller samma kön och utanför äktenskapet. Boken slutar på ett sätt som gör att jag hoppas på en fortsättning!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *