Bakom uniformen – en polismans berättelser av Tobbe Isaksson

Bakom uniformen – en polismans berättelser av Tobbe Isaksson är utgiven av Idus Förlag. Polisinspektör Tobbe Isaksson arbetar vid Lundapolisen och har arbetat i yttre tjänst i 20 år. Han delar generöst med sig av det omväxlande och utmanande jobbet. Läsaren får ta del av Tobbes hyllningar till utrustning, polishund och vårdpersonal. Jag förfasas över hur farligt och oberäkneligt vissa utryckningar kan vara och jag är tacksam över att människor som Tobbe väljer att arbeta som polis. Tack för boken Tobbe och Idus Förlag!

Redan som liten ville Tobbe bli polis. Nu arbetar han vid Lundapolisen, har varit i yttre tjänst i 20 år och han har skrivit en bok om det. Det gör mig glad att han verkar nöjd med sitt yrkesval och att han skriver ner flera av sina upplevelser. Tobbe delar generöst med sig av sin vardag som är omväxlande och utmanande. Tobbe hyllar sin gamla hjälm och tackar för tiden tillsammans och berättar hur viktig den har varit för honom. Även polishunden Fapp, som gick i pension efter tio år och varit en trogen kollega , får mycket uppskattning i boken. Vårdpersonalens och polisens vägar korsas en hel del i tjänsten och Tobbe betonar vårdpersonalens skicklighet och tuffa uppgift i tragiska händelser. Tobbe är överhuvudtaget generös med sitt beröm till andra yrkesgrupper kring honom.

Det finns en hel del dråpliga berättelser som bland annat innehåller en naken rumpa och en rymningsbenägen hund. Jag förfasas över hur farligt och oberäkneligt vissa utryckningar kan vara och när jag läser om våldsamma personer med psykoser är jag tacksam över att människor som Tobbe väljer att arbeta som polis. Det är en otroligt läsvärd bok som berättar konkret hur vardagen kan se ut för en polis i yttre tjänst. Tobbe väljer att fokusera på det positiva och hur situationer löser sig men en liten del behandlar det våld, spott och spe han har utsatts för. Förhoppningsvis finns det gott om barn som har samma dröm om att bli polis och sedan får möjlighet att utbilda sig och tycka om jobbet lika mycket som Tobbe, när de blir vuxna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *