Ser allas liv ut såhär? av Cajza Gunneklint

Ser allas liv ut såhär? av Cajza Gunneklint är utgiven av Lava Förlag. Det är en självbiografisk berättelse som beskriver ett liv i utsatthet där allt som kan hända händer. Den gemensamma nämnaren för händelserna är att det är Cajza som drabbas på ett eller annat sätt. Alzheimer, droger, sexuella övergrepp, mord, självmord, misshandel, otrohet och cancer är inte ens allt som drabbar henne. I allt detta väljer Cajza att vakna med ett leende på läpparna och ett hopp om att det ska bli bättre. Nej, Cajza, allas liv ser inte ut såhär och det är nog tur, för alla hade inte klarat det! Tack för boken Cajza och Lava Förlag!

Ser allas liv ut såhär? är en självbiografisk berättelse som beskriver ett liv i utsatthet där allt som kan hända händer. Det börjar redan vid födseln med att Cajza föds med urinvägsinfektion. Detta kommer att påverka henne under hela livet. Cajza och hennes storebror blev bortlämnade till farmor och farfar i Norrland långa perioder när de var små, deras mamma ville leva ett annat liv än att vara småbarnsförälder. Sedan fortsätter det att hända saker i Cajzas liv, både sånt som drabbar henne själv och sånt som drabbar folk i hennes närhet. Alzheimer, droger, sexuella övergrepp, mord, självmord, misshandel, otrohet och cancer är inte ens allt som drabbar henne.

Det är en bok som är helt osannolik men likväl är sann. Jag har svårt att greppa att allt detta drabbar en människa och att Cajza väljer att vakna upp med ett leende på läpparna varje morgon och hopp om ett bättre liv. Det måste vara helt unikt. På bokens baksidan står det att det är en bok som inger hopp och inspiration. Inspiration ger boken verkligen, att läsa om hur mycket en människa klarar att gå igenom är häpnadsväckande och fascinerande. Jag hoppas att Cajza verkligen ska få en tillvaro där det inte är kallt, hårt och våldsamt. På frågan Ser allas liv ut såhär? är svaret tveklöst nej. Det är tur att det inte ser ut så för alla för jag är övertygad om att alla inte skulle klara det!

2 reaktioner till “Ser allas liv ut såhär? av Cajza Gunneklint”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *