Någon måste dö av Lena Ljungdahl och Anna Jinghede

Någon måste dö av Lena Ljungdahl och Anna Jinghede är utgiven av Norstedts. Duon driver podden Över min döda kropp tillsammans, boken är deras debutroman. Handlingen i boken börjar med att en kvinna hittas död i ett badkar på ett lyxhotell. Kvinnan är polisen och spanaren Nikki Kahns lillasyster. Nikki beslutar sig för att ta reda på vad som hände och hon inser efter ett tag att det rör sig om något betydligt större än hon trott. Det blir en hisnande jakt på svar där spänningen stegras hela tiden. Jag kom på mig själv med att sluta att andas emellanåt och jag hejade på Nikki samtidigt som jag flera gånger bara ville skrika åt henne att sluta. Tack för boken Lena, Anna och Norstedts!

En kvinna hittas död i ett badkar på ett lyxhotell. Det är Nikki Khans lillasyster. Nikki arbetar som polis och spanare och hon beslutar sig för att ta reda på vad som hänt. Efter ett tag förstår Nikki att det rör sig om något betydligt större än hon trott och det blir en hisnande jakt på svar där Nikki kämpar för sitt eget liv.

Lena Ljungdahl och Anna Jinghede driver podcasten Över min döda kropp. Boken är deras debutroman. Lena är före detta polis och nu krim- och säkerhetsexpert, föreläsare och specialist på skolattacker. Anna är polis och kriminaltekniker, rättsodontolog, doktorand och krönikör. Med duons erfarenheter är det inte konstigt att handlingen är så spännande att jag kom på mig själv med att hålla andan emellanåt. Spänningen stegrades hela tiden och jag hejade på Nikki i hennes jakt lika mycket som jag bara vill skrika åt henne att sluta. Jag gillar Nikki och hela hennes impulsiva karaktär och jag ser gärna fler böcker med henne som huvudkaraktär. Om det inte är aktuellt vill jag gärna läsa fler böcker av Anna och Lena.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *