Sagan om Tom och hur han blev världens snällaste man av Per Eriksson

Sagan om Tom och hur han blev världens snällaste man är en bok av Per Eriksson. Boken är en alternativ berättelse till den som brukar berättas om Tomten. Här får läsaren lära känna Tom Ten vars föräldrar var tjuvar i England och därför hamnade i straffkolonin Australien 1793. På båtresan får föräldrarna stifta bekantskap med kapten Nikku Laasz och de råkar ut för blodtörstiga svarta delfiner. Tom föds i Australien där han växer upp med Kurrajong från ursprungsbefolkningen. Deras öden sammanflätas genom hela livet där många övernaturliga händelser uppenbarar sig. Tack för boken Per!

Boken är en alternativ berättelse till den som brukar berättas om Tomten. Här får läsaren lära känna Tom Ten vars föräldrar var tjuvar i England och därför hamnade i straffkolonin Australien 1793. På båtresan får föräldrarna stifta bekantskap med kapten Nikku Laasz. De råkar ut för blodtörstiga svarta delfiner, köper hiskligt starka kryddor och de blir väldigt sjösjuka. Tom föds i Australien där han växer upp med Kurrajong från ursprungsbefolkningen. De tillbringar mycket tid tillsammans sedan barnsben och deras öden sammanflätas genom hela livet där många övernaturliga händelser uppenbarar sig.

Boken presenterar en historia där Tomten får en helt annan bakgrund och hemvistelse än den som brukar berättas. Per väver också in engelska befäl i straffkolonins uppbyggnad. Vissa är snälla och trevliga men andra befäl är sadistiska och elaka. Detta blandas med ursprungsbefolkning, en kvinnlig pirat vid namn HonMao och små figurer från Nya Zeeland som kallas Peter Jacksonar. Det är en händelserik berättelse med många fantasifulla figurer.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *