Himmelsgården av Nilla Kjellsdotter

Himmelsgården är utgiven av Norstedts. Boken är en uppföljare till Flickan i stenparken där läsaren får fortsätta att följa Mija Wadö och hennes kollegor vid Österbottenpolisen. En ung flicka hittas mördad. Hon deltog i ett läger på Himmelsgården, ett frireligiöst ställe där flera unga flickor deltar. Polisen får svårt att få fram svar eftersom människorna på Himmelsgården och i byn inte vill prata. Jag tyckte mycket om boken som lyfter flera brännande samhällsämnen. Den religiösa inramningen med strukturerna där tilltalar mig och synd, skam och tystnadskultur blir tillspetsat. Tack för boken Nilla och Norstedts!

Polisen Mija Wadö är tillbaka på jobbet efter en sjukskrivning. Mija och hennes kollegor vid Österbottenpolisen får fullt upp när en ung flicka hittas mördad. Flickan deltog i ett läger på Himmelsgården som är ett frireligiöst ställe. Flera unga flickor deltar i lägret där pastorn Julius och ledaren Kerstin sköter det mesta. Polisen får svårt att få fram svar eftersom människorna på Himmelsgården och i byn inte vill prata. Det går många rykten om den döda flickans pojkvän som har försvunnit från flyktingförläggningen. Mija har samtidigt svårt att veta hur hon ska förhålla sig till sin kollega Ronnie som ger henne blandade känslor.

Boken är en uppföljare till Flickan i stenparken. Jag tyckte mycket om boken som lyfter flera brännande samhällsämnen. Den behandlar också allmängiltiga frågeställningar som vänskap, fördomar, värderingar och kärlek. Den religiösa inramningen med strukturerna som finns där tilltalar mig. Det är något med de religiösa sammanhangen som fascinerar mig eftersom det många gånger blir en sluten miljö. Där blir också synd, skam och tystnadskultur tillspetsat eftersom maktstrukturen är så autoritär.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *