Karolina: Jag vill också ha ett husdjur! av Carina Blid

Karolina: Jag vill också ha ett husdjur! av Carina Blid är utgiven via Books on Demand. Boken vänder sig till barn mellan åldrarna 6-12 år. Det är en kapitelbok utan bilder som fungerar bra som högläsningsbok eller att läsa själv för de barn som klarar lite längre böcker på egen hand. Karolina bor med sina föräldrar och lillebror Anton i Göteborg. Hon är åtta år när boken börjar men fyller nio. Hennes allra högsta önskan är att få ett husdjur. I väntan på att det ska hända fångar hon ödlor och daggmaskar som hon kan ta hand om. Det är en mysig bok där vardagslivet genom en åttaårings ögon bjuder på både med- och motgångar. Boken är lättläst och lättsam men flera viktiga saker i ett barns liv tas upp. Tack för boken Carina!

Karolina bor med sina föräldrar och lillebror Anton i Göteborg. Hon är åtta år när boken börjar men fyller nio. Karolina har en bästis som heter Ylva och en bästis i skolan som heter Sandra. Hennes dagar fylls med skola och att vara med kompisar. Hennes allra högsta önskan är att få ett husdjur. I väntan på att det ska hända fångar hon ödlor och daggmaskar som hon kan ta hand om. Hon tar hjälp av bästisen Ylva i sina äventyr. Det finns en sak till som Karolina vill ha; en mobiltelefon.

Boken vänder sig till barn mellan åldrarna 6-12 år. Det är en kapitelbok utan bilder som fungerar bra som högläsningsbok. Boken har 148 sidor och kan läsas av barn som klarar lite längre böcker på egen hand. Det är en mysig bok där vardagslivet genom en åttaårings ögon bjuder på både med- och motgångar. Karolina har många kompisar som hon vill vara med men hon tycker att lillebror Anton kan vara ganska jobbig, fast han är rätt bra ändå. Boken är lättläst och lättsam men flera viktiga saker i ett barns liv tas upp.

Många barn kan säkert relatera till att önska sig ett husdjur. Boken berättar om ansvaret och hur mycket jobb det är med att sköta ett husdjur. Detta är något som är utmärkt att ha som utgångspunkt om det är aktuellt att köpa husdjur i familjen. Karolina och Anton bråkar en del och deras syskonbråk kan också fungera som utgångspunkt för diskussioner. Boken har inga bilder och lämnar mycket åt läsarens fantasi. Karaktärerna och miljön beskrivs på ett sätt så att fantasin får hjälp med att bygga upp egna bilder.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *