Någon i hennes spegel av Hanan Sabah Ryberg

Någon i hennes spegel av Hanan Sabah Ryberg är utgiven av Lava Förlag. Boken skapades som ett projekt under NaNoWriMo. Novalin går sista året på gymnasiet och hon bor hemma hos sin pappa Hjert. Novalins mamma dog när Novalin föddes och storebror Daniel flyttade hemifrån så fort han kunde. Novalin har en hemlig pojkvän och en flicka som verkar vara Novalin i yngre ålder slår följe med henne. Flickan verkar ha sitt ursprung i spegeln som tillhört Novalins mamma. Hjert är en ytterst osympatisk rik man som förgriper sig på sin dotter. Största delen av Novalins tid går åt till att försöka dölja vad som händer för omgivningen. Tack för boken Hanan!

Novalin går sista året på gymnasiet och hon bor hemma hos sin pappa Hjert. Hjert har ärvt sin rikedom efter att ha fått ta över hotell när hans föräldrar dog. Novalins mamma dog när Novalin föddes och storebror Daniel flyttade hemifrån så fort han kunde. Novalin har en hemlig pojkvän som hon inte vill presentera för sin far. En flicka som verkar vara Novalin i yngre ålder slår följe med henne och gör sin röst hörd när de är själva. Flickan verkar ha sitt ursprung i spegeln som tillhört Novalins mamma. Spegeln fanns på vinden och en dag hittade Novalin den av en slump. Hjert är en ytterst osympatisk man som förgriper sig på sin dotter. Största delen av Novalins tid går åt till att försöka dölja vad som händer för omgivningen.

Boken skapades som ett projekt under NaNoWriMo. Under trettio dagar i november ska deltagarna i NaNoWriMo skriva en roman på 50 000 ord och de delar sina kreativa processer med varandra. Hanan är en multikulturell rättssociolog som bor i Malmö. Någon i hennes spegel är hennes första långroman. Hon har tidigare gett ut noveller. Boken avhandlar ett hemskt tema där huvudkaraktären får stöd av en god vän och en person från en annan värld. Jag önskar att alla de ”Novalin” som finns i verkligheten blir sedda av skolan och vården och får stöd och hjälp så att de slipper gå igenom det Novalin gör.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *