Bedårarna av Sandra Eklund

Bedårarna av Sandra Eklund är utgiven av HarperCollins Nordic. Boken är Sandras debutroman. Andreas syster Julia hänger sig i ett träd i sin älskares trädgård. Andrea är fast besluten att hämnas. Hon kommer då i kontakt med en grupp studenter och forskare på Stockholms universitet. De bedriver en verksamhet där de studerar och experimenterar med attraktionspsykologi. Andrea möter den karismatiske Dario i gruppen och han försöker lära henne om olika tekniker för att förföra en person. Det är en annorlunda bok där psykologiska teorier vävs in i en handling där jag pendlar mellan spänning, fascination och grubblerier över moraliska frågor. Tack för boken Sandra och HarperCollins Nordic!

Andreas syster Julia hänger sig i ett träd i sin älskares trädgård. Andrea är fast besluten att hämnas. Julia och Andrea stod varandra nära och Julia var den enda som kunde nå in till Andrea. Andreas mamma dog när Andrea föddes vilket bidrog till att Andrea växte upp med anknytningsproblem. Andrea kommer i kontakt med en grupp studenter och forskare på Stockholms universitet som var vänner med Julia. De bedriver en verksamhet där de studerar och experimenterar med attraktionspsykologi. Andrea möter den karismatiske Dario i gruppen och han försöker lära henne om olika tekniker för att förföra en person.

Bedårarna är Sandras debutroman. Boken har också underrubriken den förföriska leken. Det är en annorlunda bok där psykologiska teorier vävs in i handlingen. Det är intressant och flera gången kom jag på mig med att fundera över de dilemman som uppstår i handlingen.

Jag pendlar mellan spänning, fascination och grubblerier över moraliska frågor. I slutändan handlar boken om kärlek och att alla människor vill ha kärlek i sitt liv. Jag tror jag kommer att studera människor med en skeptisk blick ett tag och jag kommer att försöka genomskåda de som på något sätt försöker manipulera sin omgivning genom att använda sin psykologiska kunskap för att få sin vilja igenom.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *