Vågbrytarna av Caroline Grimwalker

Vågbrytarna av Caroline Grimwalker är utgiven av Word Audio Publishing International. Det är den första delen i en thrillerserie med feministiska förtecken. Huvudkaraktärerna är Linn, Elena och Moa. Linn är 28 år och lever ensam i Saxtorpsskogen. Elena är 58 år och verkar utåt sett ha stor framgång. Moa är 14 år och lever i en dysfunktionell familj. Deras vägar korsas och de blir indragna i farliga och osannolika omständigheter där de håller ihop och stöttar varandra. Det är verkligen en thriller och jag hade svårt att andas emellanåt. Jag ville knappt läsa klart för att det var så olidligt spännande och jag ville inte att det skulle sluta på ”fel” sätt. Tack för boken Caroline och WAPI!

Huvudkaraktärerna är Linn, Elena och Moa. Linn är 28 år och lever ensam i Saxtorpsskogen i Skåne. Hon studerar juridik, har skrivit en bok och är känd för sina feministiska åsikter. Hennes pappa sitter på Säter men hans frigivning närmar sig. Elena är 58 år och verkar utåt sett ha stor framgång. Hon är utsatt för utpressning och våldtäkt och vet inte hur hon ska ta sig ur det. Moa är 14 år och lever i en dysfunktionell familj. Hennes pappa är våldsam och mamman tröstar sig med tabletter och alkohol. Deras vägar korsas och de blir indragna i farliga och osannolika omständigheter där de håller ihop och stöttar varandra.

Boken är den första delen i en thrillerserie med feministiska förtecken. En röd tråd i boken är mäns våld och förtryck av kvinnor. Caroline använder ett starkt språk där alla vidrigheter blir belysta, det går inte att missförstå. Det är många hemska händelser som beskrivs i boken. Tyvärr finns allt det hemska som beskrivs även utanför bokens sidor.

Det är verkligen en thriller och jag hade svårt att andas emellanåt. Jag höll andan, ville kasta boken i väggen i ren ilska och avsky och jag vill ut på gatorna och protestera. Det är lätt att känna med Linn i hennes kamp för att framföra de feministiska budskapen. De allra flesta tjejer och kvinnor har behövt lyssna till, bevittnat eller utsatts för mäns förminskande ord och handlingar.

Jag ville knappt läsa klart för att det var så olidligt spännande och jag ville inte att det skulle sluta på ”fel” sätt. Det är tur att det finns en fortsättning på boken så att jag får veta vad som händer sen!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *