Sandflykt av Susanne Schemper

Sandflykt av Susanne Schemper är utgiven av SAGA Egmont. Jag lyssnade på ljudboken som Gunilla Leining läser. Boken är den andra fristående delen i serien om Saltmålla Resort. Pia-Maria och Hannes vill ge gästerna en avkopplande semester på Saltmålla Resort som de äger. Strandskogen och havet i kombination med rummen och maten ger en helhetsupplevelse. Stefan Skoglund är en känd och välbärgad profil som har bokat en vecka på Resortet för att fira sin och sonens födelsedagar. Stefan, hans fru Carina, sonen Adam och Adams vän Angelica checkar in. Det visar sig att familjens fina fasad har många sprickor. Jag tyckte om att återvända till Saltmålla. Susanne blandar allvarliga ämnen med vardagsbekymmer och en fantastisk miljö i en psykologisk spänningsroman.

Pia-Maria och Hannes vill ge gästerna en avkopplande semester på Saltmålla Resort som de äger. Hannes står för menyn och att det fungerar i köket och Pia-Maria skapar en harmonisk miljö. Strandskogen och havet i kombination med rummen och maten ger en helhetsupplevelse. Stefan Skoglund är en känd och välbärgad profil som har bokat en vecka på Resortet för att fira sin och sonens födelsedagar. Stefan och sonen Adam är väldigt olika och Stefans strävan efter rikedom är inget Adam tagit efter. Stefan, Stefans fru Carina, Adam och hans vän Angelica checkar in. Det visar sig att familjens fina fasad har många sprickor som blottas under vistelsen.

Sandflykt är den andra fristående delen i serien om Saltmålla Resort. Jag lyssnade på ljudboken som Gunilla Leining läser. Den första delen Sandänglar kan du läsa om här i Bokluckan. Susannes romandebut var 2018 med den psykologiska spänningsromanen Osynlig närvaro. Hon har också skrivit Solingeserien där första delen släpptes 2019.

Jag tyckte om att återvända till Saltmålla även om det tycks hända obehagliga saker där varje gång jag är på besök. Susanne blandar allvarliga ämnen med vardagsbekymmer och en fantastisk miljö i en psykologisk spänningsroman. Jag tycker om att miljön är inbjudande och välbeskriven, det känns som ett ställe jag skulle vilja besöka. Karaktärerna har flera lager och vissa tycker jag väldigt mycket om och andra är direkt motbjudande. Det är intressant med alla relationer mellan karaktärerna. Där finns kärlek, vänskap, misshandel, hämndbegär och hopp inbäddat. Jag tycker att det egentligen finns rätt och fel i hur vi agerar men jag känner att jag svajar i vad jag tycker under tiden jag lyssnar. Jag kommer på mig själv med att tycka det är ok att hämnas, flera gånger under lyssningen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *