Råttlik av Kristina Emanuelsson

Råttlik av Kristina Emanuelsson är utgiven av Word Audio Publishing International. Nina Wang är kriminolog och hon har skrivit en bok om ett omtalat mord. Hon är starkt kritisk mot polisen vilket gör att hon är impopulär inom poliskåren. I hemlighet träffar Nina en man i skogen för snabba intima möten. När hon hittar döda och lemlästade råttor där hon befinner sig har hon svårt att förstå vad som händer. Boken känns aktuell med ämnen som gängkriminalitet och kritik mot polisen. Det blir en spännande blandning eftersom tidlösa ämnen som maktbegär, maktmissbruk och lojalitet också finns med. Tack för boken Kristina och Word Audio Publishing International!

Nina Wang är kriminolog och bor i Eskilstuna. Hon har skrivit en bok om ett omtalat mord som fått mycket uppmärksamhet och Nina får utstå mycket kritik från olika håll. I boken är hon är starkt kritisk mot polisen vilket gör att hon är impopulär inom poliskåren. Polisen vill framstå som stark i bekämpningen mot de brott som förekommer i staden, bilbränder och gängkriminalitet. För att komma ifrån rampljuset tar Nina andra jobb. I hemlighet träffar hon en man i skogen för snabba intima möten. När hon hittar döda och lemlästade råttor där hon befinner sig har hon svårt att förstå vad som händer.

Råttlik är den första boken i en psykologisk deckarserie/thrillerserie. Kristina har tidigare bland annat gett ut spänningsromanen Blodsprängd, som du kan läsa om här i Bokluckan.

Boken känns aktuell med ämnen som gängkriminalitet och kritik mot polisen. Kristina väver in en komplex verklighet där oskyldiga drabbas och där det är svårt att bryta mönster. Detta blandas med tidlösa ämnen som maktbegär, maktmissbruk och lojalitet. Det gör att boken blir mycket spännande och när sedan råttliken börjar dyka upp kryper det riktigt obehagligt under mitt skinn. Det ska bli spännande att följa Nina Wang!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *