Brottet av Helena Kubicek Boye

Brottet av Helena Kubicek Boye är utgiven av Bokfabriken. Det är den sjätte fristående boken om psykologen Anna Varga som arbetar vid den rättspsykologiska kliniken i Säter. Annas goda vän och kollega Lina Vikingsson och hennes sambo Miro Cilic arbetar inne på kliniken. Två fiskare drar upp delar av ett lik när de metar i Silvbergs gruvsjö. Kriminalkommissarie Åke Blom börjar nysta i vad som hänt. Den döda kvinnan har kopplingar till ett gammalt olöst fall där tioåriga Julia försvann spårlöst. Anna hjälper polisen att leta efter fakta både på kliniken och utanför. Det här är en serie som jag har följt från början och jag kastar mig över varje ny del. Det är spännande fall, intressanta händelser på Säter och Annas, Linas och Miros privatliv ger en extra krydda till handlingen. Tack för boken Helena och Bokfabriken!

Anna Varga är psykolog vid rättspsykologiska kliniken Säter i Dalarna. Annas goda vän och kollega Lina Vikingsson och hennes sambo Miro Cilic arbetar inne på kliniken. Lina och Miro har en liten dotter tillsammans. Två fiskare drar upp delar av ett lik när de metar i Silvbergs gruvsjö. Det visar sig vara en äldre kvinna. Kriminalkommissarie Åke Blom börjar nysta i vad som hänt. Den döda kvinnan har kopplingar till ett gammalt olöst fall där tioåriga Julia försvann spårlöst. Fallet har berört hela bygden och flickans föräldrar bor kvar. Anna hjälper polisen att leta efter fakta både på kliniken och utanför.

Brottet är den sjätte fristående boken om psykologen Anna Varga. Jag har läst alla de tidigare fem; Innan snön faller, Den ljusaste natten, Kallare än is, När allt brister och Avdelning 21. De tre sista av dessa kan du läsa om här i Bokluckan. Helena är psykolog och hon gjorde sin PTP-tjänstgöring inom öppenvårdspsykiatrin i Säter. Det märks i böckerna att Helena har kunskap om och erfarenhet av det hon skriver om även om böckerna har en twist på tillvaron.

Det här är en serie som jag har följt från början och jag kastar mig över varje ny del. Det är spännande fall, intressanta händelser på Säter och Annas, Linas och Miros privatliv ger en extra krydda till handlingen. I Brottet visar Helena på hur det kan bli när en familj mister ett barn; hur föräldrarna mår och hur övrig omgivning försöker leva vidare i skuggan av ett ouppklarat fall.

Utöver själva brottet väver Helena in många engagerande och intressanta händelser. Den pensionerade polisen Sven Järring är dement och läsaren får följa hur det kan bli när en aktiv och skicklig person tappar minnet, språket och tidsuppfattningen. Huvudkaraktärernas liv är intressanta att följa och flera ämnen som vi alla kan hamna i blir belysta. Jag hoppas verkligen att det kommer fler böcker om Anna Varga!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *