Klubben av Christian Unge

Klubben av Christian Unge är utgiven av Bokförlaget Forum. Boken är den första delen i en ny serie om polisen Hanna Mansouri. Efter en längre tids sjukskrivning för utbrändhet börjar Hanna arbeta på avdelningen för grova brott i Stockholm. När VD:n för världens största streamingtjänst dumpas naken på Stureplan börjar ett svårlöst pussel läggas för att få hela bilden av vad som hänt. Hanna sliter hårt både på jobbet och hemma där hennes tonårsdotter slår sig fri och äktenskapet knakar. Spänningen i boken eskalerar hela tiden och jag dras in i en värld där det finns obegränsat med pengar och där galenskapen tar större plats ju mer pengar det finns. Tack för boken Christian och Bokförlaget Forum!

Efter en längre tids sjukskrivning för utbrändhet börjar Hanna arbeta på avdelningen för grova brott i Stockholm. Hon var inlagd på en psykiatrisk avdelning och har kämpat både fysiskt och psykiskt för att komma tillbaka. När VD:n för världens största streamingtjänst dumpas naken på Stureplan börjar ett svårlöst pussel läggas för att få hela bilden av vad som hänt. Spåren leder åt olika håll och det verkar finnas kopplingar till en gammal liga som stal dyra saker i Saltsjöbaden. Hanna sliter hårt både på jobbet och hemma där hennes tonårsdotter slår sig fri och äktenskapet knakar.

Klubben är den första delen i en ny serie om polisen Hanna Mansouri. Christian har tidigare skrivit bland annat Afrikatrilogin och Teklaserien. Han är överläkare, författare och är en del av den medicinska podcasten Ronden. Kunskaperna inom läkaryrket används i böckerna vilket ger mer trovärdighet åt händelserna och en tyngd i hur allt beskrivs.

Spänningen i boken eskalerar hela tiden och ju närmre upplösningen handlingen kommer desto mer intensivt och andlöst blir det. Jag dras in i en värld där det finns obegränsat med pengar och där galenskapen tar större plats ju mer pengar det finns. Jakten på kickar, en övertro på sin förträfflighet och ett aldrig sinande självförtroende gör att flera av karaktärerna tappar kompassen för vad som är rätt och anständigt. Christian väver skickligt in hur unga lockas in denna osunda värld och hur de som blir delaktiga har svårt att ta sig ur.

Hanna som karaktär är intressant av flera anledningar. Hon är en stark kvinna som försöker ta sig tillbaka till en vardag efter en utbrändhet. Medan hon har kämpat och fortfarande kämpar fortsätter livet framåt för alla andra och det blir ett stressmoment att hantera för henne. Hannas man verkar förstående till en viss gräns men verkar vilja att hon släpper sin karriär och ägnar mer tid åt familjen. Det finns något i Hannas utsatthet och kamp som gör henne både stark och sårbar, något som gör att jag vill lära känna henne bättre. Hannas dotter Sherin är en frisk fläkt med sin ungdomliga äventyrslystnad och naivitet men hon känns också trygg i sig själv, om än lite vilsen. Det ska bli spännande att följa Hanna, både som polis och privat!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *