Släppa taget? av Marie Sammeli

Släppa taget? av Marie Sammeli är utgiven av HarperCollins Nordic. Cecilia och Simon bodde tidigare i Göteborg men har återvänt till sina hemtrakter i Småland, till det lilla samhället Ljungstenar. De har byggt sitt drömhus och Cecilia har fått arbete som arkitekt på en liten byrå på orten medan Simon blivit vd på Knappkärr Stål. Cecilia har listor på det mesta i livet för att vara effektiv och organiserad. Sonen Anton har flyttat hemifrån för att studera och dottern Maja går sista året på gymnasiet. Hela Cecilias liv kretsar kring familjen ända tills en dag då allt vänds upp och ner. Det här är en mysig feelgoodbok där det mysiga stundtals bryts av med kaos och livskriser. Boken är inbjudande, charmig och den gick snabbt att läsa, jag ville verkligen veta hur allt skulle lösa sig. Tack för boken Marie och HarperCollins Nordic!

Cecilia och Simon bodde tidigare i Göteborg men har återvänt till sina hemtrakter i Småland, till det lilla samhället Ljungstenar. De har byggt sitt drömhus och Cecilia har fått arbete som arkitekt på en liten byrå på orten medan Simon blivit vd på Knappkärr Stål. Det blir en stor kontrast mellan storstad och landsbygd. Simon arbetar mycket och Cecilia får ensam ta hand om allt det praktiska i hemmet. Relationen mellan Cecilia och tonårsdottern Maja är infekterad. Cecilia har listor på det mesta i livet för att vara effektiv och organiserad men hon känner sig inte uppskattar för allt hon gör. Sonen Anton har flyttat hemifrån för att studera och dottern Maja går sista året på gymnasiet. Hela Cecilias liv kretsar kring familjen ända tills en dag då allt vänds upp och ner.

Marie bor i Kapstaden med sin familj. Hon har tidigare skrivit fyra feelgoodböcker om Julia. Marie debuterade 2019 med Det lilla galleriet i solen. Därefter kom Den lilla vingården vid bergets fot, Det lilla pensionatet i gröna dalen och Rosenträdgårdens hemlighet. Släppa taget? är hennes femte roman och den första i en ny bokserie.

Det här är en mysig feelgoodbok där det mysiga stundtals bryts av med kaos och livskriser. Cecilia är en karaktär som framkallar många känslor hos mig. Det är igenkänning i vissa delar, även i delar jag helst inte vill kännas vid. Jag blev stundtals otroligt irriterad på henne och ibland tyckte jag riktigt synd om henne.

Det lilla samhället Ljungstenar har uppenbara fördelar och andra uppenbara nackdelar. Det blir en härlig krock där det förflutna och nutid blandas och Cecilia inser att allt inte är som det verkar. Boken är inbjudande, charmig och den gick snabbt att läsa, jag ville verkligen veta hur allt skulle lösa sig. Jag ser fram emot att återvända till Ljungstenar!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *