Ja, jag önskar mig böcker….igen!

Julen närmar sig och då dyker som bekant frågan om önskelista upp. Förutom snälla barn, som jag redan har, och ”ähhh, jag behöver inget” så är den ärliga önskan; böcker. De som inte älskar böcker lika mycket som jag ser undrande på mig och påtalar att jag fick böcker på min födelsedag, förra julen och några däremellan, förutom de jag köper själv. Jag förstår inte meningen med det påpekandet, vad har det med något att göra? Böcker jag vill läsa tar aldrig slut, det kommer ständigt nya jag får tips om och det finns gamla klassiker jag vill läsa igen.

Det föreslås då att jag kan låna på bibliotek, vilket är alldeles rätt och det gör jag….ibland. Men det är ju så härligt att få behålla böckerna efter att de är färdiglästa. Bekymret är bara var alla böcker ska ta vägen. Jag lyckas plocka ihop och skänka en del och jag försöker fortfarande hitta kurslitteratur från 80-talet och microkokböcker från 90-talet som jag kan rensa ut för att ge plats åt nya favoriter. Snart kommer yngsta barnet flytta hemifrån, vilket gör att det finns ytterligare plats att sätta bokhyllor på. Jag vet dock inte om det går igenom i familjerådet, som numera bara består av mig och min man, men försöka duger. Min önskelista är oändligt lång men här är några böcker som jag absolut kan tänka mig att få i julklapp:

Jag vill bara avsluta med att påpeka att detta bara är en bråkdel av de böcker jag vill ha. Det går ju trots allt inte att önska hur många böcker som helst!

2 reaktioner till “Ja, jag önskar mig böcker….igen!”

 1. Julklapp eller recensionsex, Välj själv 🙂

  Undrar om du är intresserade av att jag/förlaget skickar romanen Stumt ljus till dig (elektroniskt eller fysiskt).

  Året är 1912 och filmens pionjärtid har just inletts. Vilhelms väg genom Europa blir en karusell av vandringar i okända städers mörka kvarter, kabaréer, möten med märkliga karaktärer – både levande och möjligen döda – och diskussioner om livets och filmens villkor.
  En dag möter han den några år äldre Simone som arbetar för ett franskt filmbolag. Simone har, liksom Vilhelm, ett tragiskt förflutet. Men är det verkligen en slump att deras vägar korsas?.

  Romanen är en kärleksförklaring till filmen och förläggaren Peter Glas på Bakhåll har beskrivit den som : ”Hela stämningen av hyllning till filmens barndom är skickligt skapad och trivsam att följa, det är som en ‘Once upon a time in Hollywood’ fast i Europa.”

  Mer info här: borisuz.com
  Om inte ha en fin vinter och i alla fall ses vi på Instagram. Allt gott/ Boris

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *