Bokskåpets hemlighet av Frida Skybäck

Bokskåpets hemlighet av Frida Skybäck är utgiven av LB Förlag. Utöver de två tidigare böckerna på LB Förlag har Frida skrivit tre böcker om de tre systrarna Stiernfors som är historiska kärleksromaner. Bokskåpets hemlighet är en feelgood-roman där handlingen växlar mellan 1943 och nutid. Det är en bok med målande miljöbeskrivningar, både olycklig och lycklig kärlek och familjehemligheter inramat av en otroligt vacker del av Skåne. Därtill kommer en bit skånsk historia som sällan berättas. Jag njöt igenom hela boken.

Rebecka återvänder till Skåne efter att hennes mormor hamnat på sjukhus. I ett gammalt bokskåp hittar hon gamla brev och andra minnen som hennes mormor har sparat. Familjehemligheter kommer fram i dagens ljus och Rebecka får anledning att fundera över sitt liv. Handlingen växlar mellan 1943 och nutid och händelser som hände förr får konsekvenser i nutid.

Boken har allt det jag önskar mig när jag läser en feelgood-roman. Det finns målande miljöbeskrivningar som gör att jag kan drömma mig bort och en vacker del av Skåne ramar in hela berättelsen. Att både olycklig och lycklig kärlek finns i historien är en självklarhet men här finns den i olika tider och även mellan generationer. Jag njöt hela boken och läste alldeles för sent på kvällen för att få reda på hur allt skulle lösa sig.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *