Nattväkten av Ramona Ivener

Nattväkten av Ramona Ivener är utgiven av Bokförlaget Nona. Boken är den första i en serie om kriminalkommissarie David Ritter och den finns som ljudbok och e-bok. Handlingen är rå, oförutsägbar och har flera delar som manar till eftertanke. Språket är lika rått som handlingen emellanåt och jag vrider mig ömsom i obehag och ömsom i spänning. Jag sträcklyssnade i två dagar och då bör jag tillägga att jag inte alltid tar mig igenom ljudböcker då jag ofta somnar eller tappar intresset. Det fanns det ingen risk för med Nattväkten!

Kriminalkommissarie David Ritter kommer till en mordplats i Bromma i oktober. Mordplatsen liknar inte något han tidigare sett eller hört talas om. När ytterligare ett makabert mord sker börjar en kapplöpning mot tiden för att hitta mördaren och stoppa att fler mord sker. Ritter tar hjälp av rättspsykolog Dr Julie Glans. Ledtrådarna är svåra att tyda och sambanden oklara.

Jag har många gånger svårt att lyssna på ljudböcker, även om jag är motiverad. Det händer ofta att jag somnar, tappar intresset eller far iväg i tankarna . Det fanns ingen risk för något av detta när jag lyssnade på Nattväkten. Till stor hjälp var såklart uppläsaren, Magnus Roosmanns, fantastiska sätt att läsa men handlingen höll mig absolut helt fokuserad på boken. Handlingen är rå och oförutsägbar och har flera delar som manar till eftertanke. Ett ständigt aktuellt ämne, som går som en röd tråd genom berättandet, är hur kvinnor utsätts av män som de är i beroendeställning till. Språket är lika rått som handlingen emellanåt och jag vrider mig ömsom i obehag och ömsom i spänning. Jag sträcklyssnade på boken i två dagar och kan knappt bärga mig till nästa del kommer ut!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *