Samlade verk av Lydia Sandgren

Samlade verk av Lydia Sandgren är utgiven av Albert Bonniers Förlag. Boken är Lydias debutroman. Jag har haft boken ett tag i min bokhylla och väntat med att läsa den. När en bok får väldigt mycket positiv uppmärksamhet tar det ibland emot att läsa, tänk om den inte lever upp till förväntningarna. Men jisses vad Samlade verk levde upp till allt jag hoppats på, och mer därtill. Trots att den har sjuhundra sidor ville jag att den skulle vara längre!

I Göteborg ska en utställning av den kända konstnären Gustav Becker sättas upp. Det är hans verk från 1980-talet och framåt som ska samlas. Rakel ser sin mammas ansikte på många av de berömda målningarna och funderar över vad som hände efter att hon plötsligt försvann. Rakels pappa, Martin Berg, är förläggare och brottas med ekonomin i sitt företag, livet i stort och de ständiga drömmarna om att skriva den stora romanen.

Jag har haft boken i min bokhylla ett tag. Den har blivit väldigt omskriven och de positiva reaktionerna har avlöst varandra. Det som då händer är att jag har svårt att komma igång och läsa eftersom förväntningarna blir orealistiskt höga. Nu tog jag tag i de sjuhundra sidorna och jisses, vilken bok! Den levde upp till alla förväntningar och lite till. Jag ville aldrig att den skulle ta slut. Detta är boken jag skulle velat skriva, jag vill vara alla karaktärerna och jag kommer att lägga den till min lista av böcker jag kommer att läsa fler gånger. Jag kommer att rekommendera och eventuellt också tjata ihjäl folk om boken. Här finns delar av mitt unga jag, det som faktiskt hände och det jag drömde om. Här finns tankar och funderingar som jag har tänkt och tankar jag önskar att jag hade tänkt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *