Vattenlandet av Susanne Boll

Vattenlandet av Susanne Boll är utgiven av Hoi Förlag. Boken är den fjärde fristående boken i serien om psykologen Vera Lilja. Vera är på besök i sin gamla hemstad Motala när kommunalrådet hittas mördad. Det visar sig att han var en otrevlig person med många fiender. Vera är sjukskriven men när hennes vän Kenneth Karlsson från polisen kopplas in på fallet kan hon inte låta bli att engagera sig. Jag tycker det fungerade bra att läsa boken utan att ha läst de andra tre. Det är en spänningsfylld läsning där flera intressanta ämnen vävs in. Tack för boken Susanne och Hoi Förlag!

Vera Lilja är psykolog och konsult till polisen. För tillfället är hon sjukskriven och är på besök i sin gamla hemstad Motala. Kommunalrådet hittas mördad och Vera dras in i fallet när hennes vän Kenneth Karlsson från polisen kopplas in. Det visar sig att kommunalrådet hade många fiender och var homofob, otrogen och våldsam. När ytterligare ett mordoffer hittas och Vera befinner sig i närheten försvåras situationen ytterligare. Båda offren hittas i vattnet och polisen försöker hitta kopplingar mellan offren.

Boken är den fjärde fristående boken i serien om psykologen Vera Lilja. Det är en spänningsfylld läsning där flera intressanta ämnen vävs in. Genom kommunalrådets homofobi får Susanne in många konkreta situationer i handlingen som visar hur vardagen kan vara för homosexuella män. Susanne gestaltar också åldersskillnad i ett par där kvinnan är mycket äldre än mannen och hur det kan uppfattas av omgivningen. Miljön är härligt beskriven och trots morden blir jag sugen på att åka till Motala.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *