Karolina: Men lillebror vad gör du! av Carina Blid

Karolina: Men lillebror vad gör du! av Carina Blid är utgiven genom Books on Demand. Karolina är fem år och går på förskolan där hennes bästa kompis Ylva också går. Hon vill gärna bestämma själv vad hon ska ha på sig och hon är pirrig inför att börja förskoleklass. Karolinas lillebror Anton hittar alltid på bus som är roliga men som ibland gör att mamma och pappa blir extra trötta. Boken beskriver hur livet kan vara i en familj med två barn och hur det ser ut utifrån Karolinas perspektiv. Det är en mysig bok som speglar verkligheten uppblandat med humor. Tack för boken Carina!

Karolina är fem år och går på förskolan där hennes bästa kompis Ylva också går. Hon vill gärna bestämma själv vad hon ska ha på sig och det är inte alltid samma som mamma vill att hon ska ha på sig. Karolina är pirrig inför att börja förskoleklass och har varit på besök på skolan. Karolinas lillebror Anton hittar alltid på bus som är roliga. Han är otroligt envis och har ett humör som gör att omgivningen också vet vad han vill. Antons bus gör ibland att mamma och pappa blir extra trötta eftersom det också ofta genererar merjobb för dem.

Boken beskriver hur livet kan vara i en familj med två barn och hur det ser ut utifrån Karolinas perspektiv. Det är en mysig bok som speglar verkligheten uppblandat med humor. Karolina: Jag vill också ha ett husdjur! är fortsättningen då Karolina är åtta år. Du kan läsa om den boken här i Bokluckan. Båda böckerna beskriver vardagen där både vuxna och barn kan känna igen sig. Böckerna passar bra som högläsningsböcker och det finns mycket att diskutera tillsammans.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *