Sällskapet av Sarah Penner

Sällskapet av Sarah Penner är utgiven av HarperCollins Nordic. 1873 är Vaudeline D´Allaire en välkänd spiritist som är eftertraktad för att hålla seanser när någon har blivit mördad. Hon har lämnat London i all hast och befinner sig i Paris med sin nya lärling Lenna Wickes. Lenna har sökt upp Vaudeline för att finna svar om sin mördade syster. När Vaudeline kallas tillbaka till London av Londons seanssällskap följer Lenna med trots att hon är skeptisk till Vaudelines verksamhet. I London tätnar mystiken och de båda kvinnorna blir indragna i en härva de inte kunde förutse. Jag älskar det ockulta under den viktorianska tiden, det eggar verkligen fantasin. Boken är en berättelse om två handlingskraftiga kvinnor i en tid då män styr. Tack för boken HarperCollins Nordic!

1873 är Vaudeline D´Allaire en välkänd spiritist som är eftertraktad för att hålla seanser när någon har blivit mördad. Hennes seanser är omtalade och spektakulära. Hon har lämnat London i all hast efter att en god vän berättat att hon befinner sig i fara. Vaudeline är i Paris med sin nya lärling Lenna Wickes som har sökt upp Vaudeline för att finna svar om sin mördade syster. När Vaudeline kallas tillbaka till London av Londons seanssällskap följer Lenna med trots att hon är skeptisk till Vaudelines verksamhet. I London tätnar mystiken och de båda kvinnorna blir indragna i en härva de inte kunde förutse.

Sarah Penners debutbok Giftmakerskan kan du läsa om här i Bokluckan. Även den handlade om starka kvinnor, har ett fantastiskt omslag och är en historisk roman där mystiska krafter är väsentliga. Båda böckerna utspelar sig också i London. Jag älskar det ockulta under den viktorianska tiden, det eggar verkligen fantasin.

Boken är en berättelse om två handlingskraftiga kvinnor i en tid då män styr. Både Vaudeline och Lenna är två karaktärer som jag verkligen tycker om. Det mystiska blandas med Lennas skepticism, den tidens religiösa ritualer och vidskepelser. Även om det känns som en avlägsen tid finns det många saker som är tidlösa; att vilja få upprättelse å någons vägnar, att få leva det liv man önskar, jakten på pengar och mycket mer. Jag hoppas att Sarah fortsätter att skriva fler böcker i samma anda.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *